Атакувайте навреме грипа и вирусните простуди

Дата: 2013-04-11 07:11:00, от: Здравко Здравков
Атакувайте навреме грипа и вирусните простуди

Първенството в световен мащаб по отношение на лечението и профилактиката на грипа и на другите вирусни инфекции на дихателните пътища държи "Осцилококцинум". За профилактика се приема един флакон-доза глобули под езика веднъж седмично в период на опасност от инфекция. За лечение при поява на първите симптоми на заболяването се препоръчва приемане на 3 флакона-дози глобули, по една през интервал от 6-8 часа. При изразена клинична симптоматика се взема в продължение на 3 дни по един флакон-доза глобули "Осцилококцинум" през интервали от 12 часа.

"Парагрип" е много подходящ , когато вирусната инфекция протича с главоболие, болки в мускулите и очите, повишена температура и силна отпадналост. Препоръчително е на всеки 2 часа да се смучат по 2 таблетки от медикамента, като с намаляване на оплакванията приемите се разреждат. "Парагрип" много често допълва чудесно лечебното действие на "Осцилококцинум".

А ето и някои от най-често използваните хомеопатични монопрепарати за лечение на вирусните инфекции:

При рязко начало на заболяването най-често избираме между два медикамента. "Аконитум" се прилага при рязко и силно повишаване на температурата, придружено със зачервяване на кожата, сърцебиене, силна жажда и възбуда, но без изпотяване. Приемат се по 5 гранули в разреждане 5-9 СН на всеки 1/2-1 час до спадане на температурата и поява на изпотяване. "Беладонна" се препоръчва при същите симптоми, с тази разлика, че тя е по-подходяща при пациенти, при които е налице и силно изпотяване, температурата не е постоянна, а е с пикове и понижения. Начинът и дозировката са както при

"Аконитум", като с настъпване на подобрение приемите се разреждат до 2-3 пъти дневно. При постепенно и подмолно начало, когато клиничната картина на вирусната инфекция не е така драматична, повишаването на температурата е бавно и рядко надхвърля 38,5 градуса, избираме между няколко медикамента:

"Бриониа алба" е най-подходяща, когато умерено и постепенно повишената температура е съпроводена от главоболие, мускулни и ставни болки, суха кашлица и силна жажда, като всичките тези симптоми се засилват при движение. В тези случаи е препоръчително 2-5 пъти дневно да се приемат по 5 гранули в разреждане 5 или 9 СН.

"Ферум фосфорикум" в разреждане 9 СН намира приложение, когато умерено повишената температура се съпровожда от суха кашлица, от склонност към кървене от носа и от болки в ушите, а също и от редуване на бледост със зачервяване на лицето. Дозировката, начинът на приложение и степента на разреждане са същите, както при използването на "Бриониа".

При умерено повишена температура, съпроводена от силна отпадналост, тилно главоболие и мускулни болки, при отсъствие на жажда на всеки 1-3 часа се приемат по пет гранули 5 или 9 СН - разреждане от медикамента "Желсемиум".

При умерено повишена температура, придружена от силна отпадналост и от мускулни и ставни болки и чувство за скованост, които намаляват при раздвижване, при наличие на силна жажда и при избиване на херпес около устата най-подходящ за лечение е "Рус Токсикодендрон" в разреждане 9 или 15 СН. Приемат се по 5 гранули през 1-3 часа до настъпване на подобрение, след което приемите се разреждат.

Използването на хомеопатични лекарствени средства е напълно съвместимо с едновременното прилагане и на други медикаменти, ако това се налага.

0 коментара : "Атакувайте навреме грипа и вирусните простуди"

За да коментираш е нужно да си регистриран потребител. Избери Вход или Регистрация?

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана