Пълноценна отпуска вкъщи. Има ли такава почивка?

Дата: 2012-03-22 16:14:00, от: Здравко Здравков
Пълноценна отпуска вкъщи. Има ли такава почивка?

Работа, семейни проблеми, малко дете, малко пари... Всичко това не ви позволява да прекарате отпуската си на курорт или на пътешествие. Не се разстройвайте. Нека да помислим: защо излизаме в отпуска? За да се отпуснем, да си починем от всекидневието, да се променим към по-добро вътрешно и външно.

И защо не - да намерим нови приятели. Но нима това е възможно само ако заминем на километри от дома? Ето какво ви е потребно, за да го постигнете и "на място".

Нов поглед върху обичайното обкръжение. Като туристи хората забелязват приятни подробности, които се изплъзват от погледа на "аборигените". Направете същото там, където живеете. Ще се учудите колко много неща са оставали вън от вашето полезрение. Например какви уютни и красиви кътчета има в близкия парк. Вдигнете поглед и вижте стилните старинни фасади във вашия град. Или забележете милата малка старинна къщичка, "загубена" сред съвременните жилищни постройки.

Променете израза налицето си. Разбира се, много е приятно след отпуската да чуеш комплименти от колегите и приятелите за външния си вид. Погрижете се за него с гимнастика, фитнес, диета, козметични процедури. Хубав загар се постига не само на плаж, но и сутрин на балкона, в солариума или с автоброзанти от дрогерията. Подарете си нещо хубаво, макар и дребно, от сезонните разпродажби. И най-важното - научете се да общувате по различен начин с обкръжаващия свят. Опитайте се да промените душевната си настройка. Подберете си приятни и развлекателни четива. Помогнете си с лесни за усвояване упражнения на йога. Отпуснете мускулите (включително и лицевите). Прогонете недоволното изражение, по-често се усмихвайте. Така ще се почувствате по-добре, а и ще изглеждате по-красиви.

Изпъдете делника. Задайте си въпроса: какво за нищо на света нямаше да правя, ако бях заминал/а някъде през ваканцията? Направете списък на отговорите и веднага напишете срещу всеки от тях възможната алтернатива. Например за жена: за нищо на света няма да готвя - ами нали наблизо има ресторант или кулинарен магазин, а може и да отидем на вечеря при мама; няма да пипна голямо пране и ютия - ще събирам изцапаните дрехи, както правя това на курорт, а мога да ги дам на пералня или на химическо чистене. За мъж: няма да лежа по цял ден под автомобила или да пуша пред телевизора... След това поставете листа на видно място.

Експериментирайте. Едно от безспорните достойнства на отпуската е, че тогава сме готови да направим нещо ново. Сега е моментът да опознаете природните и културни забележителности в околността. Изкачете най-сетне близката планина и останете да преспите на хижа. Но нищо не ви пречи да експериментирате и вкъщи. Научете се да плувате в градския басейн. Или си направете екстравагантна прическа. Идете с приятели в нощен клуб или се усамотете с нови записи на хубава музика. Опитайте нов спорт: пейнтбол, боулинг. А можете да се върнете и в детството, като яхнете велосипеда или полетите с ролерите.

0 коментара : "Пълноценна отпуска вкъщи. Има ли такава почивка?"

За да коментираш е нужно да си регистриран потребител. Избери Вход или Регистрация?

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана