Жени, никога не натяквайте грешките на мъжа си

Дата: 2015-11-10 09:32:53, от: Здравко Здравков
Жени, никога не натяквайте грешките на мъжа си

Ако мъжът е помолил за помощ, значи има нужда от нея и е най-добре да му я дадете. Ако не е помоли, не си струва да предлагате помощта си, защото само ще го ядосате. За мъжете непоисканата, но натрапвана помощ от жена е показател за тяхната несъстоятелност. За тях е важно да се справят сами и разбират помощта като "Ти не можеш нищо".

Мъж и жена отиват на гости. Той кара. Явно е, че са се изгубили. Мъжът се опитва да се справи с картата. Не казвайте: "Спри, ще сляза да попитам някого". Ще го ядосате, той ще приеме това като недоверие към неговите способности.

Жени, запомнете - мъжете не питат, те знаят. Правилната реакция в тази ситуация е да си премълчите, най-много да докоснете ръката му и меко да кажете: "Не се притеснявай, ще се оправиш". А след няколко минути, когато думите ви стигнат до съзнанието му, може да попитате как да помогнете да стане по-бързо. Тогава той ще си разреши да приеме помощта ви.

Жени, оставете на мъжа правото да взимат решения: и големите, и най-незначителните. С това правило са свързани и някои допълнителни особености. Мъжът не обичат, когато жената до него се изказва категорично и не го пита за неговото мнение. Мъдрата жена поне десет пъти на ден ще попита половинката си "А ти какво мислиш". Това е достатъчно той да е доволен и щастлив. Естествено, с мъжът не трябва да се спори. Ако не сте съгласни с него, може да го попитате защо мисли така и във връзка с какво е взел това решение. Но това не бива да звучи като риторичен въпрос с подтекст "Как можа да ти дойде подобна глупост в главата".

Жени, никога не му показвайте грешките. Мъжете са много раними, стане ли дума за неправилно взети решения. Най-тежко им е, когато са сбъркали, а жената се е оказала права. Затова никога не напомняйте за грешката му и не изтъквайте своята правота. В тази ситуация всеки упрек на жената ще е равносилен на удар право в сърцето. Той и без това е достатъчно ядосан на себе си, няма нужда да му пилите на главата и вие.

Жени, в напрегнати и стресови ситуации мъжете искат да са сами. В такива случаи вие искате да си изговорите насъбраното, имате нужда от събеседник и си мислите, че при мъжете е същото. Да, ама е обратното и като вие се стараете да го разговорите, той става още по-затворен. Не иска нищо да го разсейва и отвлича от мислите му. Какво всъщност трябва да направите? Да бъдете наблизо, спокойни и внимателни. А когато той поиска да поговори, просто да го изслушате. И запомнете - без коментари и поучения.

0 коментара : "Жени, никога не натяквайте грешките на мъжа си"

За да коментираш е нужно да си регистриран потребител. Избери Вход или Регистрация?

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана