Генитални инфекции се лекуват индивидуално

Дата: 2012-09-06 07:12:00, от: Здравко Здравков
Генитални инфекции се лекуват индивидуално

Лекарят се съобразява с вида на течението и особеностите на организма на всяка пациентка. Хомеопатичните препарати се използват самостоятелно или в комбинация с други медикаменти. Гениталните инфекции у жените протичат най-често със силен сърбеж или парене в областта на гениталиите, съпроводени от зачервяване на лигавицата и от бяло течение.

Основните причинители на подобни оплаквания са бактерии, гъбички, трихомони, а все почесто и хламидии. За съжаление в много от случаите гениталните инфекции са трудни за лечение. Повечето хомеопатични лекарства имат растителен произход. Те са абсолютно безвредни и могат да се приемат дори от бременни жени.

Голямо предимство на хомеопатичните медикаменти е, че те стимулират организма да се бори със съответното заболяване и затова, когато се използват самостоятелно или в комбинация с други медикаменти, намаляват честотата на рецидивите. Големите възможности на хомеопатията са оценени по достойнство в такива страни като Франция, Великобритания, Германия и други, където прегледите при лекар хомеопат и хомеопатичните лекарства се изплащат от здравните каси.

Тук ще се запознаем с малка част от хомеопатичните лекарства, използвани за лечение на генитални инфекции.

КРЕОЗОТУМ. Този медикамент повлиява много добре генитална инфекция, предизвикваща появата на обилно, дразнещо и разраняващо бяло течение с неприятен мирис. Често е налице кървене и жълто оцветяване на бельото. Чувството са парене и щипене се засилва при уриниране.

АРСЕНИКУМ АЛБУМ. Бялото течение, което се влияе от това лекарство е по-оскъдно, но по-силно дразнещо и по-парещо от предишното. Налице е и силна обща слабост и отпадналост.

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС се прилага при зеленикаво течение, което пари, дразни и сърби, а състоянието се влошава през нощта и често се съпровожда от изпотяване.

ХИДРАСТИС и КАЛИУМ БИХРОМИКУМ. Лекарят хомеопат избира между тези медикаменти, когато става дума за гъсто, точещо се, жълто на цвят течение. Кой от тях ще бъде предпочетен, зависи от другите характеристики на гениталното възпаление и от индивидуалните особености на организма.

ХЕЛОНИАС е лекарството, използващо са най-често за лечение на вагинална кандидоза. Бялото течение, причинено от гъбички, е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко.

За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят-хомеопат избира индивидуален медикамент за всяка пациентка, който лекува организма като цяло и е съобразен с физическите и психичните особености на болната, с другите болестни тенденции и с наследственото  предразположение.

0 коментара : "Генитални инфекции се лекуват индивидуално"

За да коментираш е нужно да си регистриран потребител. Избери Вход или Регистрация?

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана