Масажът на гръбнака укрепва и лекува целия организъм

Дата: 2015-08-22 18:01:57, от: Здравко Здравков
Масажът на гръбнака укрепва и лекува целия организъм

Въздействието върху рефлекторните точки по него премахва болката, стимулира оздравителните процеси, дава енергия и добро настроение, сваля излишното тегло

Хората прекарват по голяма част от времето си седнали - на работния стол, в автомобила, пред компютъра и телевизора... По този начин гръбначните мускули се натоварват повече, отколкото е предвидила природата, и възникват различни заболявания. Обяснението е, че през гръбначния стълб минават нерви, кръвоносни и лимфни съдове, които снабдяват и регулират дейността на различните органи в цялото тяло. Ето защо е необходимо да се грижим постоянно гръбначният ни стълб да се намира в добро здраве. По неговата дължина се намират много рефлекторни точки. Известно е, че въздействието върху тях чрез различни източни техники лекува не само заболяванията на самия гръбначен стълб, а и на вътрешните органи.

Съвършено нова технология за масаж на гръбначния стълб е създала компанията в Южна Корея. Методите на въздействие върху организма, използвани в нея, не противоречат на традиционната медицина, а я допълват. Те се прилагат чрез специално оборудвано термомасажорно легло и съчетават в едно 5 лечебни практики, които се прилагат комплексно: акупунктура - метод за лечебно въздействие върху биологично активните точки чрез игли; акупресура - лечение чрез точков масаж; мокса - лечебна процедура чрез нагряване със свещички от лекарствени треви (мокса) непосредствено над точките за акупунктура; мануален класически масаж и кайропрактика - лечение на изкривяванията на гръбначния стълб по метода на западната медицина, който цели да намали появилия се дисбаланс до минимум.

По време на масажа се използват нефритени масажорни глави. На Изток нефритът се смята за символ на дълголетието и здравето, защото излъчва вълни, аналогични на излъчваните от човешкото тяло. Минералът е най-естественият проводник на топлинна енергия. При масажа нефритените глави способстват за проникване на топлинната енергия в организма на дълбочина до 7 см, а терапията с инфрачервени лъчи, пречупени през нефрита, усилва от 4 до 5 пъти ефекта от това въздействие в сравнение с обикновения метод мокса.

Новият метод се препоръчва за профилактика и рехабилитация на редица заболявания:

дископатия и дискова херния; невралгия, неврит, лумбаго, ишиас, радикулит, плексит; артрит и артроза; мигрена, безсъние, стрес, депресия, преумора; синуити; остеохондроза на гръбначния стълб, сколиоза; болки и спазми на мускулите поради травми; миома, заболяване на простатата, аденома; проблеми с дефекацията и перисталтиката.

Той оказва противотуморно действие, повишава защитните сили на организма, снема стреса и предпазва от депресия. Особено подходящ е в зряла възраст, защото и подмладява. Топлинните вълни върху определени участъци от тялото активират биологичните процеси на клетъчно и тъканно ниво, натрупаните мазнини и холестероловите отлагания се разнасят, кожата става по-еластична.

Уредът е противопоказен за бременни жени и за хора, които използват пейсмейкъри, както и за страдащи от силна остеопороза. Но преди използването му при всички случаи е желателно да направите консултация с лекар.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана