Мед за кожа като сатен

Мед за кожа като сатен

За гладка кожа грижите трябва да започнат след 25-ата година с масаж, а след 30-те процедурата е два пъти месечно. Масажът е добре да се съчетае с маски. Кухненският шкаф е на една ръка разстояние, а пчелният мед е благодат за кожата. Сладките процедури хидратират, регенерират и действат като биолифтинг на лицето. Маските със сладкото чудо идват у нас от древността. Клеопатра е ползвала мед и магарешко мляко не само за лице, а и за вана. Почиствала е кожата, като към тях добавяла лимонов сок и парче глина.

След 40 г. задължително трябва да се включат маски с пчелния еликсир. За всеки тип кожа е маската от един разбит жълтък, по 1/2 с.л. мед и зехтин, 10 капки лимонов сок и 1 ч.л. овесено брашно. Бъркайте сместа, докато стане на каша. Нанесете я на лицето и след 15 минути измийте с хладка вода.

За суха кожа смесете от по 1 с.л. алое (гел от аптеката) и мляко, 1 жълтък и 1 ч.л. мед. Разбъркайте добре съставките и нанесете маската. След 10 минути изплакнете с топла вода. Ще опънете бръчки с маска от 1 с.л. високомаслена сметана и 20 капки прополис. Оставете да действа 15 минути и я отстранете. След това минете лицето с тампон, напоен с краставичен сок.

Нормалната кожа обича 1 с.л. мед, 1 г стипца (от аптеката) и един яйчен жълтък. Поставете маската на лицето и след 15 минути изплакнете с топла вода.

За мазна кожа забъркайте белтък, 1/2 ч.л. мед и портокалов сок. Поставете маската на лицето и шията. Изплакнете след 20 минути със студена вода.

Комбинираната кожа поглезете с разбит жълтък, 4-5 капки витамин А, 2 ч.л. сок от моркови, 2 ч.л. сметана и 2 ч.л. мед. Нанесете на лицето и след 15 минути изплакнете.

Ефикасна и експресна е вечерната процедура, за която са необходими по 50 мл бадемово масло и мед. За 20 минути кожата регенерира и става гладка като сатен.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние