Отслабни трайно, докато се забавляваш

Отслабни трайно, докато се забавляваш

Омръзнало ли ти е да се депресираш заради килограмите си? Тогава спри да се прикриваш под широки дрехи и да твърдиш, че не ти пука.

По-добре си постави за цел да отслабнеш трайно. Задачата не е лесна за тийнейджърите, защото тялото е залято от хормони, които повишават теглото. Освен това е трудно да устоиш на изкушението да хапнеш джънк фуд с приятели. На всичкото отгоре те мързи да спортуваш. Все пак има начин да се справиш.

Първата стъпка е да си поставиш достижима цел - например да свалиш 3 кг за месец. Няма смисъл да се опитваш да се отървеш от цели 10, защото това е почти невъзможно, а и опасно за здравето.

Направи си меню до края на месеца. Не е нужно да се придържаш към стриктна диета. Достатъчно е да намалиш грамажа на порциите и да се откажеш от "празните" калории, които се съдържат в готовите храни. Според диетолозите човек трябва да яде 5 пъти на ден, на малки порции. Причината е, че на всеки 3-4 часа нивото на захарта в организма спада. Ако хапнеш тогава, няма да чувстваш глад.

Мозъкът се нуждае от 20 минути, за да изпита усещане за ситост. Затова се храни бавно, седнал на маса, и дъвчи всяка хапка по 30 пъти. Не бива да ядеш между 21 и 6 ч., за да не обременяваш храно-смилателната си система. Пий поне по 8 чаши вода на ден. Единственото, с което можеш да я заместиш, е чай без захар или зеленчуков сок. Можеш да се забавляваш, докато отслабваш, ако се научиш да готвиш вкусни, здравословни и красиви ястия.

Определи поне 2 часа седмично за интензивен спорт. Можеш да ходиш на фитнес, да плуваш, да караш колело. Движи се най-често пеша, защото така ще изгаряш по 6 калории в минута. Не пропускай и купона в събота вечер, защото танците действат чудотворно на тялото.

Няма смисъл да се теглиш всеки ден. Достатъчно е да се качваш на кантара един път седмично, за да видиш дали напредваш. Не изпадай в паника, ако си качил/а килограми. Възможно е да си натрупал/а мускулна маса, а мускулите тежат много повече от мазнините. Ако влизаш в по-тесни дрехи, значи си постигнал/а желания ефект независимо от показанията на кантара.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Психотерапия

Инфаркт

Училище

Семейство

Диабет

Пикочен мехур

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Гадене

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана