Лечението на псориазиса зависи от неговата форма

Лечението на псориазиса зависи от неговата форма

Псориазисът е хронично заболяване с периоди на затихване и периоди на изостряне. Възможно е преминаване от една форма на псориазис в друга. Лечението се провежда много внимателно и се съобразява с формата и стадия на заболяването, както и с възрастта на детето и неговите индивидуални особености.

Към най-често използваните хомеопатични лекарста за лечение на псориазис спадат:

"Арсеникум албум" в разреждане 9 СН или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, се прилага, когато е налице ситно трицевидно лющене върху бледа, студена и отпусната кожа или върху т.нар. "слонска кожа", която е суха и удебелена и при която трудно се оформя гънка при защипване. Това хомеопатично лекарство е особено подходящо за лечение на псориазис при деца, които са силно изтощени, тревожни и зиморничави.

"Арсеникум йодатум" в разреждане 9 СН или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен, когато кожата се лющи на по-едри, бели люспи в сравнение с тези при "Арсеникум албум". Тяхната големина обикновено е от порядъка на квадратен милиметър. Кожата най-често е суха, розова и студена. За разлика от "Арсеникум албум", "Арсеникум йодатум" влияе по-добре на деца, които не понасят високите температури.

"Натриум сулфурикум" в разреждане 9 СН или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, повлиява добре псориазис, при който е налице лющене на кожата под формата на широки, фини, жълтеникави люспи. Кожата под тях е зачервена, нежна и блестяща. Тя е суха, въпреки че създава впечатление за секретиране.

"Сепия" в разреждане 9 СН или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, може да помогне в случаите, когато е налице неболезнено нацепване на кожата.

"Ликоподиум" в разреждане 9 СН или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, е може би най-често използваното лекарство при наличие на кожни проблеми, включително и при псориазис. Показания за неговото приложение са суха и набръчкана кожа, която независимо от вида на кожния обрив или увреждане е силно сърбяща (до кръв). Този сърбеж обикновено се облекчава от студено.

"Стафисагрия" в разреждане 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, се препоръчва, ако заболяването е провокирано от дълго потискани емоции (разочарование, възмущение и т.н.).

При това изключително сериозно заболяване е необходимо също така назначаване на хомеопатични лекарства, които да променят реактивността на организма. Това е от компетенцията на опитен лекар хомеопат.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние