Нежната медицина лекува болките в гърба

Нежната медицина лекува болките в гърба

При внезапно настъпила силна болка в гърба е необходимо да се направи специализирано изследване, за да се определи причината за нея. Когато обаче състоянието не е много тежко, а болките са свързани с промяна на времето, със стрес (предизвикващ спазъм на мускулите на врата и гърба) или с продължително заемане на неправилно положение на тялото, може да се предприеме лечение с хомеопатични медикаменти. Сред най използваните са следните:
 "Актеа рацемоза" - в разреждане 5 или 9 СН, няколко пъти дневно по 5 гранули, повлиява изключително добре спазмите на вратната мускулатура, които създават чувство за скованост и причиняват силни болки в областта на шията при най-малкото движение на главата.
 "Лахнантес тинктория" - в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, допълва много добре действието на "Актеа рацемоза" и се препоръчва при болки във врата, дължащи се на артроза на шийните прешлени, на излагане на студ и течение, на продължително неправилно положение на тялото и др.
 "Рус токсикодендрон" - в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, има благотворно въздействие върху мускулите и сухожилията. Използва се при скованост и болки, които се провокират от влажен студ и се подобряват от раздвижване.
 "Калкареа фосфорика" - в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, въздейства най-добре при правилно сложени хора, издължени, слаби, с фина скелетна структура.
 "Калкареа флуорика" - в разреждане 9 или 15 СН, по 5 гранули 1-2 пъти дневно, е подходящ за слаби и издължени хора, при които още от детството или по наследство са налице склонност към гръбначни изкривявания и слабост на съединителната тъкан.
 "Рододендрон" - в разреждане 5, 9 или 15 СН, по 5 гранули, 1 или няколко пъти дневно се използва при болки, провокиращи се от рязка промяна на времето и особено от предстояща буря.
 

"Дулкамара" - в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, се използва при болки, влошаващи се от влага и особено от влажен студ.
 "Туя окциденталис" - в разреждане 9, 15 или 30 СН, един път дневно по 5 гранули или един път седмично по 10 гранули, представлява един от основните хомеопатични медикаменти за лечение на хронични заболявания, включително и на болки в гърба, влошаващи се от влажен студ. Подходящ е за хора, които усещат предварително развалянето на времето.
 "Нукс вомика" - в разреждане 9, 15 или 30 СН, по 5 гранули дневно или по 10 гранули веднъж на 1-2 седмици е подходящ за зиморничави, сприхави хора, живеещи в постоянен стрес и прекаляващи със стимулиращи и успокояващи препарати, храни и напитки.
 "Калиум карбоникум" - в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно по 5 гранули, помага при болки в гърба, придружени и от чувство за слабост, което се облекчава при облягане на твърда облегалка. Подходящ е за хора, оплакващи се и от чувство за подкосяване в коленете, които се влошават от студ и от течение.
 "Радиум броматум" - в разреждане 9 или 15 СН, се използва за лечение както на болезнена чувствителност в областта на шията, така и на болки и на чувство за слабост в кръста, разпространяващи се към долните крайници. Тези оплаквания често се влошават от студ и през нощта и се облекчават при налагане с топло.
 "Бриония алба" - в разреждане 5 или 9 СН, два или повече пъти дневно по 5 гранули, е един от основните медикаменти за лечение на всякакви ставни болки, когато те се влошават от движение, а подобрение настъпва при покой и при налагане с топло.
 "Арника монтана" - в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, помага при натъртеност в гърба. Медикаментът допълва много добре нехомеопатичните медикаменти за лечение на дискова херния и остър радикулит.
 "Колоцинтис" - в разреждане 9 или 15 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е за болки в гърба или кръста със стрелкащ характер, засилващи се при движение и намаляващи при превиване на тялото на две.
 "Хиперикум перфоратум" - в разреждане 9 или 15 СН, също намира приложение в лечението на болки, които имат стрелкащ характер и които се разпространяват по хода на нервите. Лекува чудесно последици от травми на нервните окончания, настъпили при ошипяване на гръбначния стълб и при дископатия. Действа още по-добре в комбинация с "Арника монтана".
За да има траен ефект от лечението на хроничните болки в гърба, трябва да се избере и хомеопатичен медикамент, отговарящ на чувствителния тип и на типа реакция във всеки конкретен случай.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние