Официалната медицина използва алтернативни методи на лечение

Официалната медицина използва алтернативни методи на лечение

Алтернативната енергийна медицина съчетава най-добрите древни медоти за лечение с достиженията на съвременната техника. Тази комплексна терапия успешно повлиява главоболието, мигрената, неврозите, безсънието и др. При свръх напрежение в областта на скалпа се отделят лактат, серотонин, брадиктин и простагландини, които понижават прага на усещането за болка. Това води до главоболие, често срещано при хората, подложени на стрес.

Според данни, изнесени в авторитетни медицински издания, акупунктурата е по-ефективна от различните медикаментозни или фитотерапии. Новите изследвания сочат, че страдащите от хронично главоболие са обострили чувствителността на централната нервна система и на част от мускулатурата в областта на главата, като по този начин са ги направили по-податливи на болката. В някои случаи те са увредили трапецовидвия си мускул на гръбнака.

Подобни проблеми могат да бъдат преодолени с помощта на адекватната физиотерапия. Специалистите напомнят, че причина за главоболие може да бъде и увреждането на темпоро-мандибуларната става, което успешно се лекува с лазерна пунктура. Иглотерапията пък действа по биологичните меридиани, като нормализира променената реактивност на организма и регулира енергийния му баланс.

Акупресурата и зоновата терапия се извършват в т.нар."алармени" точки по тялото и въздействат върху натрупани напрежения и енергии. За лечение на невралгии, неврити и полиневрити, мускулна слабост, мозъчни инсулти, радикулит, лумбаго, дископатия и др. заболявания на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат се прилага най-новата лазер-ултразвуков аметодика. Алтернативната медицина дава прекрасни възможности да се спрат ставните и мускулни оплаквания.

Потокът от нервни импулси, активиран чрез лазерната акупунктура, предизвиква сложни биохимични реакции: ускорява се отокът на венозната кръв и лимфа, облекчава се работата на сърцето. Чрез утразвуковата терапия обезболяващите навлизат в дълбочина, подобряват се общото кръвообръщение и защитните имунни сили на организма.

Приложеното лечение действа благотворно на еластичността на междупрешленните дискове, както и на дегенерацията на капсулите им. Болката отшумява, тонусът на мускулатурата се подобрява, изтръпването и умората изчезват.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние