Още от целебните свойства на плодовите и зеленчуковите сокове

Дата: 2012-03-16 08:21:00, от: Здравко Здравков
Още от целебните свойства на плодовите и зеленчуковите сокове

Морковът е най-богатият източник на витамин А, който съдържа и огромно количество каротиноиди. И още: голямо количество на витамините С, D, К, от групата В - всички те имат противораково действие и затова е добре морковен сок да се пие профилактично поне 2-3 пъти седмично, особено от деца с генетично предразположение към това заболяване. Всекидневната консумация на морковен сок подобрява млякото при кърмачките. Половин литър морковен сок дава много по-добър ефект от 12 г калциеви таблетки.

Суровият морковен сок е естествено лекарство при инфекции на очите и гърлото, повишава защитните ни сили, предпазва нервната система, стимулира дейността на надбъбречните и половите жлези, лекува безплодие, дерматити и други кожни заболявания. В борбата против язвите и раковите заболяваниятой е истинско чудо!

Ябълковият сок също има силно противораково действие. Пектинът в него понижава и кръвната захар, и нивото на холестерола, изнася тежките метали от тялото, унищожава гнилостните бактерии и пр. Всички зеленчуци и плодове с цвят от оранжево до тъмночервено съдържат огромни количества бетакаротин, който в човешкия организъм се превръща във витамин А. Искате ли да се очистите от токсините и тежките метали, да имате хубава и гладка кожа, силна и лъскава коса и остро зрение, пийте сутрин поне по чаша сок от пресни, добре узрели домати.

Соковете от диня, кайсии, праскови, моркови, пъпеши, грозде, краставици и т.н. са източници на калий, който освобождава натриевия катион, действа диуретичнои е много важен за хора с проблеми със сърцето, кръвоносните съдове, черния дроб, бъбреците.

Уникална е рецептата за очистване на организма от токсини, химически съединения и пр. Към сока от 1-2 лимона, се прибавя същото количество топла вода с разтворени в нея 1-2 ч.л. чист от хербициди балкански мед и 1 ч.л. сода бикарбонат (за да не дразни стомаха) и сутрин се пие на гладно. Очистващото действие на лимоновия сок следете по цвета на урината - пиете го, докато тя стане бяла. Ако изпивате сока от един лимон с 1/2 чаша гореща вода по няколко пъти на ден и 1/2 чаша смес от сок от морков, цвекло и краставица 3-4 пъти дневно - ще забравите за съществуването на пясък или камъни в жлъчния мехур.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана