Целулит! Как да се справим?

Целулит! Как да се справим?

Отслабването чрез здравословна диета и редовни упражнения е може би най-ефикасният начин за лечение на целулита. Заздравяването на мускулите на бедрата и ханша е в състояние да подобри вида на кожата на тези места. Това обаче не е гаранция, че целулитът ще изчезне напълно.

Веднъж появил се, е малко вероятно да се преборите с него до край. Най-обещаващата медицинска терапия срещу целулита е лазерната и радиотерапията. Два са методите, които безопасно и ефективно третират "портокаловата кожа". Единият използва комбиниран масаж, радиотерапия и инфрачервена светлина.

Другият предлага комбиниран масаж с диодна лазерна енергия. И двата вида терапии показват резултати след серия от сеанси два пъти седмично. Резултатите обаче са временни - траят максимум до половин година. Различните кремове, които се предлагат на пазара, засега нямат научно доказан ефект на лечение. Ето и няколко често рекламирани начина за премахване на целулита, чието терапевтично действие до момента не е доказано:

Липосукция премахване на излишната мастна тъкан. Въпреки че с тази интервенция можете да оформите тялото си, тя не премахва целулита и дори го прави повиден.

Енергичен масаж смята се, че той повишава притока на кръв, премахва токсините и излишните флуиди в зоните с целулит. Методът Endermologie например използва метод на защипване и мачкане на кожата между въртящи се дискове. Обикновено се забелязва подобрение във вида на кожата, но само временно.

Антицелулитни кремове, съдържащи различни витамини и минерали, антиоксиданти и билкови екстракти. Тяхното действие срещу целулита не е доказано. Често съставките на тези кремове предизвикват непоносимост под формата на алергии и обриви на кожата.

За съжаление няма гарантиран начин за справяне с целулита. Но ако поддържате нормално тегло и редовно правите упражнения, вероятността за появата му намалява, макар и да не е ясно точно в каква степен. Здравословният начин на живот е силно оръжие не само в борбата с целулита, но и с всички болести.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние