Хората, които спъват успеха ви на работното място

Хората, които спъват успеха ви на работното място

Mного добър специалист, а не успява да напредва в работата. Според учените от института по кариерно развитие към университета в Чикаго, в 63% от случаите неуспехът се дължи на неправилната среда. Умните хора много старателно избират кръга си на общуване. Когато си обграден с колеги и приятели, които не те стимулират да вървиш напред, а те теглят надолу към собствената си посредственост, неусетно се поддаваш на влиянието им. В проучването се определят 10 типа "токсични" хора и се препоръчва да ги държим на разстояние, ако искаме да успеем.

Позьори. Те се стараят винаги да са център на внимание и да изглеждат ефектно, за да компенсират действителната си същност и да се утвърдят в екипа. Обикновено са ловки лъжци, които успяват да създадат погрешно впечатление, че са нещо повече от вас. Дръжте ги надалече, ако не искате непрекъснато да опровергавате твърдението им, че без тяхна помощ нищо не можете да направите.

Невежи. Не става дума за ниско интелигентни хора. Става дума за тези с раздуто его, доброволно невежество и самодоволство. Всеки има поне един такъв човек в обкръжението си, който постъпва неразумно и винаги взима неправилни решения. Ако обаче сте винаги до него, сянката му пада и върху вас.

Пиявици. Те са готови да приемат подаяние, вместо да постигнат собствени резултати. Няма нищо лошо да помогнеш на колега в нужда, но когато той започне да се чувства комфортно в тази роля и не прави никакви опити да подобри положението си, изсмуква все повече от енергията ви.

Лентяи. Мързелът е заразна болест. Ленивите хора правят и приятелите си лениви. Без да се усетите, ще се плъзнете по наклонената плоскост, ще губите време в безцелни приказки, ще пренебрегвате работата си и скоро и вас ще ви сложат в категорията на мързеливите.

Живее се само веднъж. В този девиз няма нищо лошо, стига да ви накара да водите наситен и интересен живот. Но някои смятат, че да се живее веднъж, означава да не пропускаш никакви забавления.

Празнодумци. Те постоянно са готови да ви дадат куп празни обещания и да ви развият теория за поредното бизнес начинание. От много приказки обаче не им остава време за нищо смислено. Силните и успели хора не си губят времето в много думи. Те предприемат действия, а постигнатите резултати говорят вместо тях.

Депресари. Някои непрекъснато се жалват и си измислят проблеми. Все нещо ги боли, случва им се нещо лошо, никой не ги разбира, не иска да ги чуе. Негативизмът е по-прилепчив от позитивизма, предупреждават психолозите.

Нерешителни. Ако се стремите да живеете активно, смислено и успешно, избягвайте хора, които не искат да напуснат зоната си на комфорт. Животът е забележително пътешествие, със сигурност ще намерите тези, които са готови да го извървят заедно с вас. Колкото са по-амбициозни и гонещи целите си, толкова по-бързо ще се придвижвате напред и вие.

Неемоционални. Емоционалната интелигентност е важна, хората, които не умеят да общуват, не успяват, колкото и да са умни и подготвени.

Неверници. Те винаги се съмняват във всичко, виждат само пречките пред успеха, а не пътищата за реализирането му. Във всеки момент са готови да ви изредят куп аргументи, че ни си струва да се напъвате, да се опитвате да вървите напред. Ако сте по-лабилни психически, няма да се усетите, как ще им повярвате.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние