Как тийнейджъра да привлече щастието

Дата: 2016-04-18 16:19:45, от: Здравко Здравков
Как тийнейджъра да привлече щастието

Сигурно на всеки тийнейджър е омръзнало близки и познати да повтарят, че се намира в най-хубавите години от живота си. Ако не мислите, че е така, се опитайте да привлечете щастието по 5 неочаквани начина.

Ходи, сякаш рекламираш шампоан. Американски психолог е убеден, че действията пряко влияят върху чувствата ни. Затова съветва момичетата и момчетата да сменят походките си, за да повишат самочувствието си и да привлекат късмета. Тренирай всеки ден, като се стремиш да се движиш с големи крачки, с изправени глава и гръб.

Забрави думата "ако". Повечето хора допускат основна грешка - постоянно мислят за шансовете, които са пропилели в миналото, същевременно не спират да кроят планове за бъдещето. Казват си, че всичко ще се промени към по-добро, ако срещнат любовта, повишат успеха си, сменят приятелската компания. И никога не предприемат нищо. За да излезеш от омагьосания кръг, помисли какво е довело до миналите ти провали и си обещай повече да не повтаряш грешките си. След това незабавно задействай промените, за които само говориш.

Давай повече, отколкото взимаш. На основата на дългогодишния си опит американския психолог твърди, че хората, които редовно проявяват щедрост, са по-щастливи от егоистите. Причината е, че околните предпочитат тяхната компания, а и съвестта им е по-чиста. Затова следващия път, когато решиш да купиш нещо за себе си, го подари на свой близък. Той скоро ще отвърне на жеста ти, така и двамата ще сте щастливи.

Бъди благодарен. Нормално е да се ядосваш от поведението на някои хора и да мрънкаш срещу дългите учебни часове. Помисли обаче за хубавата страна на нещата - ти имаш семейство, докато много твои връстници са лишени от близки, дадена ти е възможност да учиш, а някои държави са раздирани от войни, здрав си, имаш приятели. Ако всяка вечер заспиваш, изреждайки наум хубавите страни на живота си, ще се чувстваш много по-добре.

Не се насилвай да мислиш оптимистично. Психолозите се надпреварват да публикуват съветващи текстове, в които препоръчват, каквото и да става, да гледаме положително на нещата. Само че има два вида хора. Ако сравним живота с хазартна игра, едните участват, за да спечелят. Другите залагат, за да не загубят. Практически правят едно и също, но с различно отношение. Първите мислят позитивно, вторите - негативно. Положително настроените са щастливи през по-голямата част от времето, дори когато губят. Случи ли се обаче негативистите да спечелят, те се определят като много по-щастливи от останалите, защото успехът им е неочакван. Така че не се насилвай да променяш мисленето си, бъде себе си, към която и категория да принадлежиш.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана