Магията на Коледата, която ни прави по-добри

Магията на Коледата, която ни прави по-добри

Имало я е, има я и ще продължава да я има, напук на всякакви икономически, политически и други подобни кризи във всички християнски общества. Всяка година около Коледа се случват едни и същи неща, но на никой не му е омръзнало. Вече дори елхите, които украсяваме в домовете си, са едни и същи (голяма част от домакинствата имат изкуствени елхи), едни и същи са и играчките (само дето прибавяме всяка година по една нова играчка), но пак не ни е омръзнало.

Менюто на коледната трапеза също е едно и също, но и то не ни е омръзнало, дори с нетърпение очакваме да си хапнем постните сърмички или пълнените с боб сухи чушки. Всяка година се надяваме и на паричката от коледната питка. Хората, с които посрещаме Коледа, също са едни и същи, но и те не са ни омръзнали.

Е, това ако не е магия - да ти се случват все едни и същи неща, и пак да ти е интересно! Съзнанието ни няма издържана логическа интерпретация на случващото се около Коледа, но душевността ни гледа по съвсем различен начин. Много хора възприемат Коледа като повратна точка в живота си - преди и след Коледа!  

За тях това е времето за равносметка на случилото се през изминалата година. Но Коледа освен равносметка е и емоция, която зарежда с енергия за цялата следваща Нова година. По-старите хора казват: "Както посрещнеш Коледа и Нова Година, така ще ти върви през следващите 365 дни" - и определено са прави.

Коледа се отразява и на взаимоотношенията ни - като че ли ни прави по-добри. Но това е само "като че ли" - ние, хората, по принцип сме "добри същества", само дето животът ни кара да правим някои "лоши неща". Доста хора например, с различна партийна принадлежност, са се опитвали и продължават да се опитват да си присвоят Коледата, но Тя не се предава. Тази година пак няма да се даде, защото Коледа е в сърцата ни.

Дано икономическата криза, която те създадоха, не зарази душевността ни, защото душевната криза е много по-страшна. И дано по Коледа и Нова година същите тези хора разберат това, защото преди да са станали такива, каквито са днес, те също са били хора, които са били подвластни на магията на Коледа.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние