Не е нужно да сте перфектни, трябва да обичате себе си

Не е нужно да сте перфектни, трябва да обичате себе си

Не е нужно непрекъснато да разчитате на половинката си, за да ви допълва. Ако изградите хармонична връзка с тялото си и се превърнете в собствения си най-добър приятел, ще се почувствате доста по-пълноценни. Ще осъзнаете, че живеете с другия, защото сте го избрали, а не понеже се страхувате да не останете сами. Изследвания показват, че хора, които са били известно време сами и са се научили да се грижат за себе си, след това изграждат по-хармонични връзки с всякакви личности, независимо дали са техни двойници или противоположности.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат първо да обикнете себе си, за за може след това да привлечете достоен партньор.

Най-напред спрете постоянно да търсите чуждото одобрение. По-важно е вашето собствено. Ако не харесвате външността си, тръгнете на спорт и козметик и ще я подобрите. В случай че не се чувствате удовлетворени в личния и служебния живот, направете всичко възможно, за да промените нещата, вместо да се носите по течението. Възнаграждавайте се дори за най-малките си успехи, за да имате стимул да продължите напред.

Много хора смятат перфекционизма за качество. Той обаче издава, че сте неуверени в самите себе си и затова се стремите да се покажете във възможно най-добра светлина пред околните, обясняват психолози. Те препоръчват да не се опитвате постоянно да се надскачате, в противен случай неудовлетворението ще продължи да ви преследва. Напротив - време е да осъзнаете, че чарът на повечето хора се крие именно в дребните им несъвършенства.

Излишно е да се чувствате виновни за всичко - че не отделяте достатъчно време на семейството си, че не сте твърде старателни в работата, че не печелите добре. Направете обратното - гордейте се с нещата, които умеете да правите. Щастието е в дребните неща. Щом започнете да се чувствате добре, дори когато сте сами, към вас ще се присъедини достоен човек, който ще иска да сподели щастието ви.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние