Не е нужно да сте перфектни, трябва да обичате себе си

Не е нужно да сте перфектни, трябва да обичате себе си

Не е нужно непрекъснато да разчитате на половинката си, за да ви допълва. Ако изградите хармонична връзка с тялото си и се превърнете в собствения си най-добър приятел, ще се почувствате доста по-пълноценни. Ще осъзнаете, че живеете с другия, защото сте го избрали, а не понеже се страхувате да не останете сами. Изследвания показват, че хора, които са били известно време сами и са се научили да се грижат за себе си, след това изграждат по-хармонични връзки с всякакви личности, независимо дали са техни двойници или противоположности.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат първо да обикнете себе си, за за може след това да привлечете достоен партньор.

Най-напред спрете постоянно да търсите чуждото одобрение. По-важно е вашето собствено. Ако не харесвате външността си, тръгнете на спорт и козметик и ще я подобрите. В случай че не се чувствате удовлетворени в личния и служебния живот, направете всичко възможно, за да промените нещата, вместо да се носите по течението. Възнаграждавайте се дори за най-малките си успехи, за да имате стимул да продължите напред.

Много хора смятат перфекционизма за качество. Той обаче издава, че сте неуверени в самите себе си и затова се стремите да се покажете във възможно най-добра светлина пред околните, обясняват психолози. Те препоръчват да не се опитвате постоянно да се надскачате, в противен случай неудовлетворението ще продължи да ви преследва. Напротив - време е да осъзнаете, че чарът на повечето хора се крие именно в дребните им несъвършенства.

Излишно е да се чувствате виновни за всичко - че не отделяте достатъчно време на семейството си, че не сте твърде старателни в работата, че не печелите добре. Направете обратното - гордейте се с нещата, които умеете да правите. Щастието е в дребните неща. Щом започнете да се чувствате добре, дори когато сте сами, към вас ще се присъедини достоен човек, който ще иска да сподели щастието ви.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана