Пълноценна отпуска вкъщи. Има ли такава почивка?

Пълноценна отпуска вкъщи. Има ли такава почивка?

Работа, семейни проблеми, малко дете, малко пари... Всичко това не ви позволява да прекарате отпуската си на курорт или на пътешествие. Не се разстройвайте. Нека да помислим: защо излизаме в отпуска? За да се отпуснем, да си починем от всекидневието, да се променим към по-добро вътрешно и външно.

И защо не - да намерим нови приятели. Но нима това е възможно само ако заминем на километри от дома? Ето какво ви е потребно, за да го постигнете и "на място".

Нов поглед върху обичайното обкръжение. Като туристи хората забелязват приятни подробности, които се изплъзват от погледа на "аборигените". Направете същото там, където живеете. Ще се учудите колко много неща са оставали вън от вашето полезрение. Например какви уютни и красиви кътчета има в близкия парк. Вдигнете поглед и вижте стилните старинни фасади във вашия град. Или забележете милата малка старинна къщичка, "загубена" сред съвременните жилищни постройки.

Променете израза налицето си. Разбира се, много е приятно след отпуската да чуеш комплименти от колегите и приятелите за външния си вид. Погрижете се за него с гимнастика, фитнес, диета, козметични процедури. Хубав загар се постига не само на плаж, но и сутрин на балкона, в солариума или с автоброзанти от дрогерията. Подарете си нещо хубаво, макар и дребно, от сезонните разпродажби. И най-важното - научете се да общувате по различен начин с обкръжаващия свят. Опитайте се да промените душевната си настройка. Подберете си приятни и развлекателни четива. Помогнете си с лесни за усвояване упражнения на йога. Отпуснете мускулите (включително и лицевите). Прогонете недоволното изражение, по-често се усмихвайте. Така ще се почувствате по-добре, а и ще изглеждате по-красиви.

Изпъдете делника. Задайте си въпроса: какво за нищо на света нямаше да правя, ако бях заминал/а някъде през ваканцията? Направете списък на отговорите и веднага напишете срещу всеки от тях възможната алтернатива. Например за жена: за нищо на света няма да готвя - ами нали наблизо има ресторант или кулинарен магазин, а може и да отидем на вечеря при мама; няма да пипна голямо пране и ютия - ще събирам изцапаните дрехи, както правя това на курорт, а мога да ги дам на пералня или на химическо чистене. За мъж: няма да лежа по цял ден под автомобила или да пуша пред телевизора... След това поставете листа на видно място.

Експериментирайте. Едно от безспорните достойнства на отпуската е, че тогава сме готови да направим нещо ново. Сега е моментът да опознаете природните и културни забележителности в околността. Изкачете най-сетне близката планина и останете да преспите на хижа. Но нищо не ви пречи да експериментирате и вкъщи. Научете се да плувате в градския басейн. Или си направете екстравагантна прическа. Идете с приятели в нощен клуб или се усамотете с нови записи на хубава музика. Опитайте нов спорт: пейнтбол, боулинг. А можете да се върнете и в детството, като яхнете велосипеда или полетите с ролерите.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние