Разгадайте мислите на мъжа, за да е мирна къщата

Разгадайте мислите на мъжа, за да е мирна къщата

Жените и мъжете говорят на един език, но трудно се разбират. Защото мислят по коренно различен начин. Ключът към мирното съвместно съществуване е познаване на психиката на противоположния пол и разгадаване на скритото в подтеста на споделеното с думи.

Светът на мъжете е външен, предметен свят. В центъра на вниманието на жената е тя самата. Той предпочита да действа, а тя живее с чувствата. Жените са по-първосигнални, каквото им е в главата, им е и на устата. Или поне дават да се разбере с мимика и жест, че тяхното "Не" е завоалирано "Да".

В центъра на книги по себепознание, на романи и филми е въпросът "Какво искат/мислят жените". При мъжете обаче нещата са по-сложни, предупреждават психолозите. А познаването на мъжката психология е ключ към разбирателството в двойката.

Целувка или секс
Желанието на мъжете е жените да изразяват любовта си така, както те искат. Според нея любовта се показва с целувка, според него - със секс. Дамите обичат да въздишат по мъжа и да се грижат за него. Мъжете разбират, че това е любов, когато жените ги нахранят и им се усмихват като слънчице.

Милото е мъж, а не дете
Той си идва вкъщи. Поглеждате го с обожание, усмихвате се, прегръщате го, целувате го и казвате: "Ела да хапнеш. Сигурно си прегладнял!"
За жените израз на любов е да се отнасят с любимия като с дете, особено ако ситуацията е напрегната. Тя иска да изрази най-доброто си отношение към него и му поднася лъжичка с тирамису. Ако в този момент той е дори съвсем малко раздразнен, му се иска да изгризе лъжицата заедно с ръката, която му я поднася. Той не е малък. Мъжът не обича с него да се отнасят като с дете, макар и с най-добри намерения.

Сега или веднага
За жените е важно, когато мъжете ги чуват. За мъжете е важно, когато жените ги слушат. Това са различни неща. Като той каже нещо, за него е важно то да бъде изпълнено, при това веднага. За мъжете е непонятно, че "веднага" се възприема трудно от жените, че на тях им е необходимо време, за да се настроят на нова вълна. Когато желанието им не бъде изпълнено на минутата, те го възприемат като неуважение.
Ако не можете да изпълните желанието му веднага, му кажете кога ще можете. Мъжете имат нужда от определеност във всичко.

Дела, а не чувства
Мъжете действат. На тях не са им нужни чувствата на жените, когато искат да говорят конкретно. Затова се дразнят, когато нежните им половинки започнат да разказват какво им се струва на тях, как те преживяват даден проблем. Реакцията на мъжа обикновено е: "С теб не може да се говори сериозно".
За да се случват по-рядко подобни недоразумения, помолете го да казва: "Сега искам да си поговорим делово". Това ще стане вашата парола, всеки ще е наясно какво се очаква от него. Пък и така ще ви е по-удобно: ако той не каже ключовата фраза, вие няма да сте виновни.

Мечти на ум
Мъжете не разбират израза "да споделиш". Абстрактните разговори ги отегчават, смятат ги за празнодумие, за излишен разход на време и енергия. Жените много обичат да мечтаят, да си представят примерно голяма и красива къща или вълнуващо пътешествие. Но мъжете виждат в тази ситуация очакване към тях, упрек към собствената им невъзможност да осигурят тези луксове.
За да не изпитва мъжът чувство за вина и да се цупи, съпровождайте фантазиите си с предисловие. Кажете му, че той е най-добрият за вас, а вие просто сте решили да си пофантазирате за разнообразие. Може пък той и да се включи в мечтанията.

По инструктаж
На мъжете им е важна определеността. Във всичко. И колкото повече, толкова по-добре. Мъжете искат ясно и точно да знаят какво искат жените, какво очакват от тях. Продължителното и емоционално дърдорете ги дразни и накрая избухват: "Можеш ли най-накрая да обясниш за какво става дума?" В превод: "Дай ми точни инструкции". В това отношение те са просто устроени. Те разбират "да" и "не", на тях им е нужна конкретна инструкция.

Често жените говорят на мъжете с намеци, но това е изключително неплодотворен метод за общуване. Първо, те просто не разбират какво очаквате от тях. Когато тя каже "Марина след месец се омъжва", той го възприема само като информация. А тя всъщност подпитва кога най-после ще получи пръстен. Второ, ако мъжът не разбере намека, жената му се обижда. И малко по малко недоволството се задълбочава, проблемите нарастват заради едните намеци. Затова винаги говорете конкретно, питайте ясно и точно, ако искате да получите отговор.

Съпричастието не помага
Мъжете имат нужда от определеност и когато жените отговарят на техните въпроси. Ако той ви разказва за своите проблеми, няма нужда от въклицания. На него му трябва идея как да се оправи в тази ситуация.

Но, за да не възникне в него усещането, че не може да реши въпроса сам, трябва да го попитате иска ли наистина вашето мнение. След това следете невербалните сигнали. Когато мъжът се обръща с молба за съвет, той се дразни от емоционалния натиск. Вие размишлявайте, той ще вземе решението. Правилната формулировка е: "Слушай, ти така или иначе ще го измислиш сам, и то по-добре от мен, но си мисля, че може би си струва да направиш така." Така тя му дава конкретна инструкция, а формално подчертава, че той е най-умният.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние