Жени, никога не натяквайте грешките на мъжа си

Жени, никога не натяквайте грешките на мъжа си

Ако мъжът е помолил за помощ, значи има нужда от нея и е най-добре да му я дадете. Ако не е помоли, не си струва да предлагате помощта си, защото само ще го ядосате. За мъжете непоисканата, но натрапвана помощ от жена е показател за тяхната несъстоятелност. За тях е важно да се справят сами и разбират помощта като "Ти не можеш нищо".

Мъж и жена отиват на гости. Той кара. Явно е, че са се изгубили. Мъжът се опитва да се справи с картата. Не казвайте: "Спри, ще сляза да попитам някого". Ще го ядосате, той ще приеме това като недоверие към неговите способности.

Жени, запомнете - мъжете не питат, те знаят. Правилната реакция в тази ситуация е да си премълчите, най-много да докоснете ръката му и меко да кажете: "Не се притеснявай, ще се оправиш". А след няколко минути, когато думите ви стигнат до съзнанието му, може да попитате как да помогнете да стане по-бързо. Тогава той ще си разреши да приеме помощта ви.

Жени, оставете на мъжа правото да взимат решения: и големите, и най-незначителните. С това правило са свързани и някои допълнителни особености. Мъжът не обичат, когато жената до него се изказва категорично и не го пита за неговото мнение. Мъдрата жена поне десет пъти на ден ще попита половинката си "А ти какво мислиш". Това е достатъчно той да е доволен и щастлив. Естествено, с мъжът не трябва да се спори. Ако не сте съгласни с него, може да го попитате защо мисли така и във връзка с какво е взел това решение. Но това не бива да звучи като риторичен въпрос с подтекст "Как можа да ти дойде подобна глупост в главата".

Жени, никога не му показвайте грешките. Мъжете са много раними, стане ли дума за неправилно взети решения. Най-тежко им е, когато са сбъркали, а жената се е оказала права. Затова никога не напомняйте за грешката му и не изтъквайте своята правота. В тази ситуация всеки упрек на жената ще е равносилен на удар право в сърцето. Той и без това е достатъчно ядосан на себе си, няма нужда да му пилите на главата и вие.

Жени, в напрегнати и стресови ситуации мъжете искат да са сами. В такива случаи вие искате да си изговорите насъбраното, имате нужда от събеседник и си мислите, че при мъжете е същото. Да, ама е обратното и като вие се стараете да го разговорите, той става още по-затворен. Не иска нищо да го разсейва и отвлича от мислите му. Какво всъщност трябва да направите? Да бъдете наблизо, спокойни и внимателни. А когато той поиска да поговори, просто да го изслушате. И запомнете - без коментари и поучения.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние