Кризата се отразява и върху сексуалните възможности на мъжа

Кризата се отразява и върху сексуалните възможности на мъжа

През последните месеци се регистрира особено засилване на оплакванията от сексуални смущения при пациенти от почти всички възрастови групи. Една от причините е сътресението във финансовата сфера и неговите последици. Негативните емоции в съчетание с прекомерния стрес влияят върху сексуалните контакти.

Този феномен се изявява с: влошаване параметрите на ерекцията до пълната Всичко това действа депресиращо не само върху емоционалния статус, но и върху всички системи, които участват във физиологията на сексуалната дейност. При стрес се отделят по-големи количества хормони от надбъбречните жлези, което въздейства върху съдовете, като променя кръвотока и го пренасочва. По този начин се повлияват и нивата на половите хормони. Пациенти със сърдечно-съдови заболявания са особено чувствителни при тази ситуация, тъй като при тях по-често се наблюдават проблеми с ерекцията. Влошаване се забелязва и при пациентите с диабет или преддиабетно състояние, които са причина номер едно за импотентност в световен мащаб.

Понякога сексуалните проблеми са първият сигнал за захарна болест, затова е необходимо прецизна преценка на такива случаи и активното търсене на причините. При нарушен баланс между серотонин и мелатонин (двата много важни мозъчни регулатора на денонощния цикъл, оказващи въздействие върху хипофизната жлеза в мозъка), настъпват промени във функционирането на половата система. Когато нервната възбудимост е повишена, това оказва влияние както на добрата ерекция, така и на продължителността на половия акт - наблюдава се значително скъсяване до невъзможност за контрол върху времето на сексуалния контакт. Това разстройва партньорите и често се превръща в изпитание за тяхната връзка. Промените в качеството на оргазма, както и неговата пълна липса също е много тежка патология на сексуалността.

За да преодолеете сексуалните проблеми, трябва да се прегледате при специалист, което включва изследвания на съдовия, хормоналния, неврологичния статус на половата система, а също и някои динамични тестове за изясняване на точната причина. Индивидуалната и конкретно фокусирана терапия своевременно прекъсва влошаването на състоянието, коригира смущенията и позволява на пациентите да се наслаждават на живота и отношенията си.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние