Не успявам да попадна на подходящия за мен мъж

Не успявам да попадна на подходящия за мен мъж

Аз съм на 41 години, по професия съм клиничен лаборант. Имам неуспешен брак и 3 прекрасни деца. Децата пораснаха и аз се чувствам самотна, тъй като в живота ми влизат съвсем неподходящи за мен мъже. Объркана съм и ви моля за съдействие. Явно проблемът си е в мен. Помагам на моите пациенти и ги съветвам, но що се касае до мен, аз се обърквам. Смея да твърдя, че съм умна, прекалено добра, състрадателна и симпатична жена. Това мъжете го откриват от първия момент в мене и връзката завършва неуспешно. Вече не смея да помисля за нова връзка, тъй като се срамувам не само от себе си, но и от най-близките ми хора. Затова търся вашата помощ. Благодаря ви и ви желая много здраве и много успехи.

Поздравления за трите прекрасни деца и за доброто мнение за себе си. Никак не е приятно да се чувстваш самотен, но това, как се чувства човек, си зависи от самия него. Ти и когато си живяла със съпруга си, пак си се чувствала самотна, което е и една от вероятните причини, за да се разделите. Аз правя разлика между това, човек да бъде сам и това, да се чувства самотен. Всеки един от нас понякога има нуждата да остане насаме със себе си и доста често точно тогава му става ясно от какво се нуждае и какво да прави по-нататък. Да се чувстваш самотен, е доста болезнено занимание и е хубаво да отделим достатъчно време и енергия, за да преодолеем това гадно чувство.

На първо време би могла да промениш погледа си към преживяното дотук. Можеш да си кажеш, че си имала един брак, който е приключил с успешен развод и от който имаш тези три прекрасни деца! Има разлика, защото нагласата ти е за неуспешен брак, а той просто е приключил успешно за теб. Ако успееш с тази малка корекция, ще установиш още нещо - в живота ти влизат само такива мъже, каквито ти допуснеш да влязат в него. Така ще съумееш да промениш малко критериите си за това, дали да допуснеш до себе си един мъж или не. Явно "летвата" ти е доста ниско и затова следват разочарования, но и те могат да бъдат гледани като жизнен опит, от който би могла да се учиш.

Не е невъзможно човек да се научи да не допуска една и съща грешка всеки път! Вземи един лист хартия и напиши на него 9 качества, които би искала да притежава идеалният за теб партньор. След това оцени досегашните си партньори съобразно това, дали притежават дадено качество или не. За всеки е необходимо да получиш една сума от плюсове и минуси, която да е равна на 9. Например 4 плюса и 5 минуса или пък 8 плюса и 1 минус. Направи същото и за потенциално възможните си връзки и насочи усилията си само към тези, които отговарят на условието - сумата е 6 плюса и 3 минуса или 7 плюса и 2 минуса. Всички останали просто не стават.

Дори и да имаш мъж само с плюсове, не става, защото човек не може да живее с идеалния. На идеалния не можеш да му кажеш нищо, той просто е идеален. Не става нищо и с тези, които имат повече минуси, отколкото плюсове - това би било една изчерпваща връзка, в която даваш много, а не получаваш достатъчно. Не прави компромиси с тези качества, тъй като това е твоята гаранция, че нещо би могло да се получи. Няма място за отчаяние - дори и да не виждаш около себе си човек, който да отговаря на критериите ти, той със сигурност съществува и ако го търсиш, ще го намериш.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние