Авангардна процедура за подмладяване вече се прилага и у нас

Авангардна процедура за подмладяване вече се прилага и у нас

Cъвременните методи за изглаждане на бръчки, подмладяване кожата на лицето и постигане на еластичност и свеж тен са доказали своята ефективност в борбата със следите на времето. От две години към традиционните антиейджинг техники се прибави една нова, която може да се нарече революционна.

Става дума за процедурата Self Rege- neration (самовъзстановяване). Тя се състои в инжектиране на собствена кръвна плазма, обогатена с тромбоцити.

Тромбоцитът е малка кръвна клетка, като нашият организъм произвежда всекидневно около 500 милиарда такива в костния мозък. Те стимулират обновяването на тъканите, вследствие на което настъпва забележителното им ревитализиране (придобиване на нова жизненост). Голямото предимство е, че не се прибягва към инвазивни процедури или въвеждане на чужди тела (козметични продукти). Самата техника се състои в инжектирането в лицето, шията и деколтето на концентриран екстракт от тромбоцити, получен от нашата собствена кръв.

Целите на терапията са две: изглаждане на бръчки, фини бръчици и бразди и общо тонизиране и възстановяване жизнеността на кожата.

При извършването на процедурата не се налага хоспитализация. Интервенцията не оставя никакви белези. На практика това означава, че пациентката може вед- нага да се върне към обичайното си всекидневие.

Процедурата протича в няколко етапа, като преди началото се провежда кратък разговор с лекаря относно цялостното здравословно състояние на пациентката, нейните предпочитания и очаквания. Най-напред се взема около 10 кубически сантиметра кръв от вената на ръката. След това тя веднага се центрофугира за 5 минути, като целта е да се извлече плазма, обогатена с тромбоцити. С нея се инжектират (с помощта на много фина игла за еднократна употреба) различни зони на лицето, шията и деколтето. Обикновено се третират назо-лабиални бразди, бръчки тип "пачи крак", бръчки в междувеждието и по челото, вертикални и хоризонтални линии по шията и деколтето. За по-голям комфорт на пациентката лекарят може да нанесе повърхностен обезболяващ крем. В зависимост от целта на терапията - изглаждане на бръчки или цялостно възстановяване на кожата, процедурата трае от половин до близо един час.

Резултатите бързо стават видими, като ефектът трае от шест месеца до една година. Следваща процедура може да се направи, когато кожата отново започне да се отпуска, бръчките да се задълбочават, а при пушачките настъпва видимо влошаване на общия вид на кожата. Допускат се не повече от две процедури годишно. Когато се извърши Self Regeneration за цялостно съживяване на кожата, продължителността на действие обикновено трае 3-4 месеца.

От тази техника могат да се възползват жени и мъже. Те трябва да са минали 40-те години, но да не са по-възрастни от 65 г.

Процедурата е подходяща и за хора, които имат непоносимост към чужди тела в организма или страдат от алергии към козметични продукти. Противопоказанията на самовъзстановителната техника са: различни заболявания на кръвта, онкологично заболяване на кожата на лицето, лечение с антикоагуланти (аспирин, противовъзпалителни препарати и др.). Хората, които се подлагат на този метод, трябва да знаят, че много дълбоките бръчки изтъняват, но никога не изчезват напълно.

Най-съвременните изследвания на Self Rege- neration показаха, че, освен за възстановяване жизнеността на кожата и за изглаждане на бръчки, тази техника дава многообещаващи резултати и при лечението на косопад, който след интервенцията се забавя значително. А при алопеция (оплешивяване) тромбоцитите оказват благоприятно въздействие върху космената луковица и може да се очаква израстване на косми. Френските лекари, усъвършенствали самовъзстановителния метод за целите на естетичната медицина, предричат голямо бъдеще на тази техника. Тя няма еквивалент, тъй като дори витамините, използвани при мезолифтинг, не възстановяват толкова добре жизнеността на кожата.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние