Генитални инфекции се лекуват индивидуално

Генитални инфекции се лекуват индивидуално

Лекарят се съобразява с вида на течението и особеностите на организма на всяка пациентка. Хомеопатичните препарати се използват самостоятелно или в комбинация с други медикаменти. Гениталните инфекции у жените протичат най-често със силен сърбеж или парене в областта на гениталиите, съпроводени от зачервяване на лигавицата и от бяло течение.

Основните причинители на подобни оплаквания са бактерии, гъбички, трихомони, а все почесто и хламидии. За съжаление в много от случаите гениталните инфекции са трудни за лечение. Повечето хомеопатични лекарства имат растителен произход. Те са абсолютно безвредни и могат да се приемат дори от бременни жени.

Голямо предимство на хомеопатичните медикаменти е, че те стимулират организма да се бори със съответното заболяване и затова, когато се използват самостоятелно или в комбинация с други медикаменти, намаляват честотата на рецидивите. Големите възможности на хомеопатията са оценени по достойнство в такива страни като Франция, Великобритания, Германия и други, където прегледите при лекар хомеопат и хомеопатичните лекарства се изплащат от здравните каси.

Тук ще се запознаем с малка част от хомеопатичните лекарства, използвани за лечение на генитални инфекции.

КРЕОЗОТУМ. Този медикамент повлиява много добре генитална инфекция, предизвикваща появата на обилно, дразнещо и разраняващо бяло течение с неприятен мирис. Често е налице кървене и жълто оцветяване на бельото. Чувството са парене и щипене се засилва при уриниране.

АРСЕНИКУМ АЛБУМ. Бялото течение, което се влияе от това лекарство е по-оскъдно, но по-силно дразнещо и по-парещо от предишното. Налице е и силна обща слабост и отпадналост.

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС се прилага при зеленикаво течение, което пари, дразни и сърби, а състоянието се влошава през нощта и често се съпровожда от изпотяване.

ХИДРАСТИС и КАЛИУМ БИХРОМИКУМ. Лекарят хомеопат избира между тези медикаменти, когато става дума за гъсто, точещо се, жълто на цвят течение. Кой от тях ще бъде предпочетен, зависи от другите характеристики на гениталното възпаление и от индивидуалните особености на организма.

ХЕЛОНИАС е лекарството, използващо са най-често за лечение на вагинална кандидоза. Бялото течение, причинено от гъбички, е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко.

За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят-хомеопат избира индивидуален медикамент за всяка пациентка, който лекува организма като цяло и е съобразен с физическите и психичните особености на болната, с другите болестни тенденции и с наследственото  предразположение.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние