Хомеопатия за малки деца и бебета

Хомеопатия за малки деца и бебета

Хомеопатията е алтернативна терапевтична система, която е научна, безопасна, бърза и изключително ефективна. Тя предлага дългосрочно излекуване на повечето заболявания . Хомеопатичните препарати са подходящи за всички възрастови групи. Лечебният процес е по-продължителен при хронични заболявания, за да се постигне максималният ефект. При остри състояния обаче резултатите се усещат по-бързо.

По-голяма част от детските болести, като кашлица, настинка, треска, повръщане, диария, колики, тонзилит, бронхит, остри вирусни заболявания, шарки, проблеми с никненето на зъбите и много други болестни състояния, могат да бъдат лекувани ефективно, бързо и без абсолютно никакви странични ефекти с помощта на хомеопатията.

При остри хирургични състояния, епилепсия, множествена склероза и др. обаче са задължителни конвенционалните методи на лечение. Хомеопатията е много добър метод за лечение, но не е панацея.

Напоследък наред с хомеопатичните препарати доста актуални станаха и антиоксидантите.

Свободните радикали са част от процесите в организма, те участват в храносмилателните процеси, в поддържането на имунната система, но при определени условия, когато количеството им нарасне много, може да се стигне до увреждане на някои клетки. Антиоксидантите се използват за неутрализиране на свободните радикали. В отговор на вирусната или бактериална инфекция от левкоцитите се освобождават свободни радикали, които при натрупване могат да предизвикат "оксидативен стрес" и да увредят нормалните клетки. За правилното функциониране на имунната система много е важно да се поддържа адекватен антиоксидантен статус в организма. За най-силен природен антиоксидант се смята органичният германий. Той увеличава ефикасността на кислорода на клетъчно ниво. Изследвания показват, че органичният германий връща нормалната функция на Т- и В-лимфоцитите, които директно стимулират производството на интерферон. Именно това го прави много ефикасен за стимулиране на имунитета. Той може да се използва при лечение на вирусни и бактериални инфекции като допълнителна терапия при възрастни и деца над 12-годишна възраст.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние