Хомеопатия за малки деца и бебета

Дата: 2014-03-28 07:45:00, от: Здравко Здравков
Хомеопатия за малки деца и бебета

Хомеопатията е алтернативна терапевтична система, която е научна, безопасна, бърза и изключително ефективна. Тя предлага дългосрочно излекуване на повечето заболявания . Хомеопатичните препарати са подходящи за всички възрастови групи. Лечебният процес е по-продължителен при хронични заболявания, за да се постигне максималният ефект. При остри състояния обаче резултатите се усещат по-бързо.

По-голяма част от детските болести, като кашлица, настинка, треска, повръщане, диария, колики, тонзилит, бронхит, остри вирусни заболявания, шарки, проблеми с никненето на зъбите и много други болестни състояния, могат да бъдат лекувани ефективно, бързо и без абсолютно никакви странични ефекти с помощта на хомеопатията.

При остри хирургични състояния, епилепсия, множествена склероза и др. обаче са задължителни конвенционалните методи на лечение. Хомеопатията е много добър метод за лечение, но не е панацея.

Напоследък наред с хомеопатичните препарати доста актуални станаха и антиоксидантите.

Свободните радикали са част от процесите в организма, те участват в храносмилателните процеси, в поддържането на имунната система, но при определени условия, когато количеството им нарасне много, може да се стигне до увреждане на някои клетки. Антиоксидантите се използват за неутрализиране на свободните радикали. В отговор на вирусната или бактериална инфекция от левкоцитите се освобождават свободни радикали, които при натрупване могат да предизвикат "оксидативен стрес" и да увредят нормалните клетки. За правилното функциониране на имунната система много е важно да се поддържа адекватен антиоксидантен статус в организма. За най-силен природен антиоксидант се смята органичният германий. Той увеличава ефикасността на кислорода на клетъчно ниво. Изследвания показват, че органичният германий връща нормалната функция на Т- и В-лимфоцитите, които директно стимулират производството на интерферон. Именно това го прави много ефикасен за стимулиране на имунитета. Той може да се използва при лечение на вирусни и бактериални инфекции като допълнителна терапия при възрастни и деца над 12-годишна възраст.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана