Озонотерапията е ефективен метод в борбата с целулита

Озонотерапията е ефективен метод в борбата с целулита

По своята същност целулитът представлява деградирала капсулирана мастна тъкан, в която клетките са с повишено съдържание на вода. Виновни за неприятните трапчинки са клетките на кожата, както и съединителната тъкан. А еластичността на подкожната съединителна тъкан зависи от броя на мастните клетки. При жените те са много повече, отколкото при мъжете. Мастната и съединителната тъкан дават възможност на мазнините, течностите и токсините да се задържат под кожата, като по този начин се образува т.нар. портокалова кожа.

Голяма част от дамите отлагат лечението на целулита. С времето обаче се натрупват раздути от вода мастни клетки и се оформят целулитни депа. Проблемът е, че тези огнища представляват не само козметичен дефект, но променят и здравословния статус, тъй като водят до сериозни циркулационни нарушения. Практиката показва, че голям процент от жените с 2-а и 3-а степен целулит страдат от венозна и лимфна недостатъчност. Ето защо ранната профилактика и лечение на "портокаловата кожа" са абсолютно необходими.

Доказано е, че озонотерапията, която добре повлиява мигрена, невроза и заболявания на периферната нервна система, е ефективен метод и в борбата с целулита. Това се дължи на различните механизми на действие на озона. От една страна, той окислява (изгаря) мастните киселини. Успоредно с това отстранява микро-циркулаторните нарушения, ускорява лимфодренажа и освобождава излишните течности от тъканите. Като част от комплексната терапия на целулит озонотерапията постига намаляване на телесните обиколки, подобрява мускулния тонус и тургора на кожата. Най-ефективно е лечението на целулита в ранен стадий, когато той се явява само козметичен проблем.

В по-тежки случаи се налага съчетаване на озонотерапията с мезотерапия (метод в естетичната медицина), масаж, ултразвукова терапия и други методи. Ако обаче страдате от нарушения в кръвосъсирването или от алергия към озон, озонотерапията е противопоказана.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние