С лимон, мед, лук, чесън и папая срещу новия грип

С лимон, мед, лук, чесън и папая срещу новия грип

Съвети за укрепване на имунитета

Добрите стари народни методи за лечение на грипа са ефективни и в борбата с вируса A /H1 N1. Традиционните средства, като лимонов сок с мед, а също лук и чесън, които съдържат природни антибиотици, съдействат за укрепване на имунитета на човека и по този начин го защитават от новия грип, показват проучвания на египетски специалисти.

Националния център за изследователски разработки в областта на вътрешните органи припомня, че през лятото, в горещото време, активността на вируса се забавя, а през есенно-зимния период заплахата за масови заболявания от новия грип се увеличава. Медикът предупреждава, че в студените сезони нараства опасността от мутация на генотиповете на птичия и на обикновения сезонен грип. Това на свой ред, смята професорът, е възможно да даде като следствие появата на друг нов щам на вируса на грипа, който може бързо да се разпространи сред хората, особено сред онези, които са с понижен имунитет. При условие че липсват ефективни методи за профилактика на новия грип, народната медицина може да се окаже полезна, добавя ученият.

За профилактика срещу грипа A/H1N1 знаменитият френски вирусолог Люк Монтание, лауреат на Нобелова награда за медицина, съветва да се използва като хранителна добавка екстракт от папая.

За да се предпазим от зараза със "свински" грип, е важно да укрепваме имунната си система. Неслучайно вирусът A/H1N1 причинява най-много смъртни случаи сред хора с хронични заболявания - белодробни, съдречно-съдови и други. Необходимо е да се вземат мерки за предотвратяване на вирусните инфекции, в това число и на обичайните простуди, заявява ученият. Неговият съвет е да се приема екстракт от папая, самият той предприел лично за себе си такава профилактика.

Гъба - император пази от грип и бори рака

Гъбата шитаке е една от легендите на източната медицина. Още древните китайци познавали способността Съвременната медицина научно доказа имуномодулиращото действие на компоненти на шитаке.На тяхна основа японски учени създадоха хранителната добавка "Biobran MGN-3", която е в клинична употреба повече от 10 години и е призната за световен лидер при естествените имуностимулатори. Тя се препоръчва както на здрави хора - за обща поддръжка на имунитета, така и при различни болести. Установено е, че предпазва от простуда и грип, а при настъпване на заболяване спомага за по-бързото възстановяване. С множество изследвания е доказано, че "Biobran" е много ефективна хранителна добавка за раково болни. Тя помага на организма да увеличи собствените си шансове за оцеляване и облекчава нежеланите странични ефекти от химиотерапията и от хормоналното лечение. Използва се и при вирусни инфекции, като ХИВ, СПИН и хепатит B и C, при диабет, различни възпаления, включително и артрит, алергии, чернодробни увреждания.

Тиквата е полезна за бъбреците и сърцето

Препоръчва се при много заболявания - чернодробни, жлъчни, стомашно-чревни, атеросклероза, като средство за здравословно отслабване и против анемия

Hе случайно древните гърци са почитали тиквата като богиня и са Тиквата е богата на витамини: С, D, В1, В2, РР и каротин - провитамин А. Колкото месестата При болни бъбреци и проблеми с пикочния мехур в народната медицина се прилага "мляко" от тиквено и конопено семе.

Рецепта: Смесват се по 2 ч. от двата вида семе и се счукват. Наливат се 3 ч.вряла вода. Прецежда се през тензух и добре се изстисква. Полученото "мляко" се пие през деня, по желание подсладено с мед или захар.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние