Ако алергени зачервят и разплачат очите - aлергичното възпаление на конюнктивите

Ако алергени зачервят и разплачат очите - aлергичното възпаление на конюнктивите

Полените на цветята, прахът, хлорът в басейна и дори парфюмът могат да причинят конюнктивит

Kонюнктивитът представлява възпаление на конюнктивата - прозрачната тъкан, която покрива бялото на окото и вътрешната част на клепачите. Най-характерните оплаквания за това възпаление са болка и чувство за парене и сърбеж в областта на очите, съпроводени от силното им зачервяване и от отделяне на различни по вид и количество секрети. Най-общо, в зависимост от причинителите и провокиращите фактори, конюнктивитите могат да бъдат разделени на неинфекциозни и инфекциозни.

Сред неинфекциозните конюнктивити водещо място заемат алергичните. Най-често те се дължат на алергия към полени (цветен прашец) и се наблюдават през пролетта и лятото - в периода на цъфтеж на растенията. Алергични конюнктивити обаче може да има по всяко време на годината - когато алергията се причинява от домашен прах, козметични препарати, парфюми, домашни животни и др.

Тези конюнктивити често се съпровождат от кихане и от воднисти, бистри секрети от носа или от чувството, че той е запушен, без да има каквито и да било секрети.

Алергичното възпаление на конюнктивите се повлиява много добре от някои от следните хомеопатични медикаменти:

"Апис мелифика", в разреждане 15 СН. Приемането на този медикамент в дозировка по 5 гранули през половин-един час ще доведе до бързо намаляване на отока на клепачите и на чувството за болка и парене в очите. Аргумент за избор на "Апис мелифика" е подобряването на тези оплаквания от студени апликации и от студена вода.

"Арсеникум албум", в разреждане 9 СН. Индикациите за използване на това лекарство са много близки до тези на "Апис мелифика", с тази разлика, че "Арсеникум албум" е по-подходящ за употреба, когато подобряването настъпва от топлина. В тези случаи е препоръчително приемането 3-5 пъти дневно на по 5 гранули от лекарството.

"Еуфразия", в разреждане 5 СН. Неколкократното дневно приемане на по 5 гранули от медикамента ще доведе до бързо овладяване на непрекъснатото парещо течение от очите, водещо до силното им зачервяване. "Еуфразия" е още по-подходяща за употреба, ако обилните парещи секрети от очите се съпровождат и от носна секреция, която обаче няма парещ характер, и ако е налице и една изключителна чувствителност на очите към светлина.

"Алиум цепа", в разреждане 9 СН. Индикациите за употреба на това хомеопатично лекарство са противоположни на тези на "Еуфразия" - обилно недразнещо течение от очите в комбинация с пареща и разраняваща ноздрите секреция от носа. В тези случаи е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента.

"Нафталинум", в разреждане 5 СН или 9 СН. До този медикамент се прибягва, ако дразнещи и парещи са секретите и от очите, и от носа. Препоръчителната дозировка е 3-5 пъти дневно по 5 гранули.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние