Едни от най-здравословни храни

Едни от най-здравословни храни

Яйца - за здрави нерви. От 100 г белтък от кокоше яйце в човешкия организъм се изгражда 94 г телесен белтък. Освен това яйцата съдържат много витамини и минерали. Лецитинът в жълтъка се грижи за нервите. Внимание - той съдържа относително голямо количество холестерин.

Сирене - против стрес. Тук спадат сирената, които могат да се консумират, без да се оставят да зреят дълго. Меките, пресни сирена съдържат до 60% по- малко мазнини от твърдите, по-богати са на витамини, минерали и белтъчини. Сиренето се препоръчва като храна при стрес, защото "краде" от белтъчините. Съхранявайте прясното сирене при температура, по-ниска от 3 градуса.

Кисело мляко - срещу токсините. Млечните киселини изчистват отровите в организма и влияят положително на чревната флора. Ето защо този продукт се препоръчва на хора, които взимат антибиотици. Съдържа калций и калий, който е важен за поддържане нивото на течностите в организма. Полезен е за очите и за кожата.

Прясно мляко - за здрави кости. Благодарение на големите количества белтъчини и калций, то се усвоява лесно и предпазва по-възрастните хора от остеопороза. Съдържа линоленови мастни киселини, които поддържат еластичността на кръвоносните съдове.

Спанакът съдържа желязо и много фолиева киселина - важни за кръвта, както и голямо количество калций и фосфор, които укрепват костите. Един съвет - не притопляйте спанака, след като веднъж вече е изстинал.

Доматите са богати на витамин А,С и Е,които поддържат кожата и лигавиците, а пигментът ликопен се бори със свободните радикали, разрушаващи клетките. Доматите премахват отоците и стимулират храносмилането, а калият, който съдържат, сваля високото кръвно налягане.

Лукът активизира храносмилането, засилва апетита, предпазва черния дроб, жлъчката, бъбреците и пикочния мехур. Действа антибактериално и спира възпаленията. Режете лука много наситно, за да се освободят неговите полезни съставки - фитонцидите.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние