Нежната медицина помага срещу преяждането

Нежната медицина помага срещу преяждането

Положения се съобразява както с тях, така и с характера на потърпевшия при облекчаването на стомашно-чревните проблеми, възникнали в резултат на преяждане, медицинските специалисти обръщат все по-голямо внимание на хомеопатичните лекарства, чиято продължителна употреба е без рискове за здравето.

"Антимониум крудум", в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен в случаите на чувство за тежест и пълнота в горната част на корема и чести оригвания с вкуса на консумираните храни, като тези прояви са най-често последица от преяждане. "Антимониум крудум" е особено подходящ за приложение при лакоми хора с наднормено тегло и с език, покрит с дебел, белезникав налеп.

"Карбо вегетабилис", в разреждане 5 или 9 СН, по 5 гранули 2-3 пъти дневно и при нужда, се прилага при подуване на корема от газове (особено над пъпа) и чести оригвания. "Нуксвомика", в разреждане 9 или 15 СН, 2-4 пъти дневно по 5 гранули, също е подходящ при газове в горната част на корема и чувство за тежест, когато тези прояви са съпроводени от гадене и евентуално повръщане, и отсклонност към запек с неефикасни позиви за изхождане. На този медикамент много добре реагират хора с обложен в задната си част език, сънливи след нахранване, които често преяждат, зиморничави са и имат избухлив характер.

"Асафетида", в разреждане 5 или 9СН, 2-3пъти дневно и при нужда, се предписва при подуване на горната част на корема, а оригването често се съпровожда от чувство за спазъм по хода на хранопровода, затрудняващ преглъщането. Тези оплаквания са характерни за прекалено лабилни хора, със склонност към спазми, локализирани в храносмилателната система.

"Ликоподиум клаватум", в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно, е препоръчителен при повишено образуване на газове под пъпа веднага след нахранване, което нерядко се съпровожда от киселини и чувство за парене в хранопровода. Често са налице безапетитие или силен глад, който обаче се утолява още след първите няколко хапки, след което се появява сънливост, но дрямката не я облекчава. Много добре реагират на този медикамент хора с кожни проблеми и със склонност към образуване на песъчинки и камъни в бъбреците, а също и със запек.

"Хина рубра", в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, се използва при дифузно подуване на целия корем с къркорене, евентуално и с коремни болки, които не се облекчават при оригване или изпускане на газове от червата. Често това състояние се провокира след консумация на мляко, плодове и кисели ястия.

"Нукс мосхата", в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, лекува състояния с увеличено образуване на газове в стомашно-чревната система, придружено от хълцане и изразена сухота на лигавиците в областта на устните и устната кухина. На това лекарство много добре реагират хора, склонни към голяма сънливост.

"Робина псевдоакация", в разреждане 5 или 9 СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, повлиява добре оплакванията от тежест в горната част на корема, придружена от киселини и чувство за парене зад гръдната кост.

"Ирис верзиколор", в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, се препоръчва за лечение на свръх киселинност, като чувството за парене е локализирано не само в областта на хранопровода и стомаха, но и в областта на ануса. "Хелидониум маюс", в разреждане 5 или 9 СН, 2-3 пътидневно по 5 гранули, стимулира образуването и отделянето на жлъчни сокове, което премахва оплакванията от чувство за тежест и болка в чернодробната област, която се разпространява към дясната лопатка и е съпроводена от гадене, горчив вкус в устата и запек с обезцветени изпражнения.

Хомеопатията разполага с подходящи лекарства за лечение и на стомашно-чревни проблеми, предизвикани или влияещи се от нервни и емоционални смущения. Към тях спадат "Сепия", "Пулсатила", "Игнация", "Аргентум нитрикум", "Натриум сулфурикум" и др. До консултация с лекар хомеопат можете да използвате хомеопатичния "специалитет" "Гастроцинезин". При оплаквания от чувство за тежест в горната част на корема, от гадене и парене зад гръдната кост и от киселини е препоръчително 3 пъти дневно да се смучат по 2 таблетки "Гастроцинезин" 1-2 часа след хранене.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние