Прилошаването при пътуване може да бъде избегнато

Прилошаването при пътуване може да бъде избегнато

Прилошаването при пътуване най-често се изразява в общо неразположение, световъртеж, гадене, повръщане, повишено отделяне на слюнка и побледняване на кожата на лицето. По-склонни към прилошаване по време на път са хората с по-лабилна вегетативна нервна система и тези, които имат проблеми с вестибуларния апарат, а също и малките деца.

Предимство на хомеопатичните пред останалите медикаменти за профилактика и лечение на прилошаването при пътуване е, че те действат много бързо, не предизвикват сънливост и намаляване на способността за концентрация. При това могат да бъдат усвоени от организма дори когато е налице повръщане - като се смучат под езика, хомеопатичните медикаменти попадат директно в кръвообращението, докато нехомеопатичните лекарства, които не се смучат, а се гълтат, могат да бъдат повърнати.

Основни хомеопатични медикаменти за профилактика и лечение на прилошаването при пътуване:

"Кокулус Индикус" 9 или 15 СН. Приемането на 5 гранули от този медикамент в деня на пътуването и непосредствено преди него, а след това, ако се наложи, при всеки пристъп на неразположение, може да предотврати или да облекчи оплаквания като гадене, повръщане и силен световъртеж, съпроводени от отпадналост и чувство за мускулна слабост. Тези оплаквания се засилват от всяко движение, от силни миризми (особено на цигари) и от преумора и безсъние, а се подобряват от затопляне.

"Табакум". Това е другият най-често използван медикамент в хомеопатията за профилактика и лечение на прилошаването при пътуване. Той е по-подходящ за приложение от "Кокулус Индикус", ако освен гадене, повръщане и световъртеж са налице и повишено слюноотделяне и пребледняване със студено изпотяване. За разлика от "Кокулус Индикус", "Табакум" е препоръчителен за употреба и когато оплакванията се влошават от затопляне, а се подобряват на открито и при затваряне на очите. Степента на разреждане и начинът на приложение са същите, както при "Кокулус Индикус".

"Петролеум". Когато прилошаването при пътуване се изразява в световъртеж, гадене, повръщане и главоболие и когато тези оплаквания се подобряват при затопляне (както при "Кокулус Индикус"), при затваряне на очите (както при "Табакум") и след нахранване (което не е характерно за останалите медикаменти) винаги трябва да се предпочете "Петролеум". Степента на разреждане и начинът на приложение са същите, както при предишните медикаменти.

"Нукс Вомика". Този медикамент е подходящ за употреба, когато повръщането по време на пътуване не води до облекчаване на гаденето. Последното се засилва по време на хранене.

За профилактика или лечение на прилошаването по време на пътуване може да се използва и "Кокулин" - хомеопатичен "специалитет", съдържащ няколкото хомеопатични компонента, които се използват най-често при подобни състояния. Този медикамент е под формата на таблетки за смучене. С профилактична цел е препоръчително в деня преди пътуването три пъти дневно от него да се смучат по две таблетки. В деня на пътуването също се приемат две таблетки. По време на пътуването, ако има оплаквания, се смучат по две таблетки на всеки час. "Кокулин" се ползва с голяма популярност сред моряците от френския морски флот, които често прибягват към него за профилактика и лечение на т.нар. "морска" болест.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана