Лечение на псориазис с билки

Лечение на псориазис с билки

Билката бял трън (Silybum marianum L) вирее по Средиземноморието, но се култивира и на други места. Нейните плодове и семена съдържат флавоноидитесилибин, изосилибин, кверцетин, таксиболин, силихристин и други. Емпиричната медицина е използвала белия трън за лечение на жлъчни заболявания. У нас от него е създаден растителния препарат "Карсил" (легалон, силибин, силимарин).

Основното действие на препарата е хепатопротективно - предпазва от увреждане черния дроб. Този ефект се постига чрез стимулиране на синтеза на структурни функционални протеини и фосфолипиди и ускоряване на регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцитите). В последно време е установено, че "Карсил" действа като антиоксидант-неутрализира свободните радикали и прекъсва процеса на пероксидация на липидите.

По такъв начин се възпрепятства разрушаването на хепатоцитите. Едновременно с това препаратът потиска левкотриена и влияе стабилизиращо на клетъчните мембрани на чернодробните клетки, като ги предпазва от деструктивното действие на екзогенните токсини. Вирусният хепатит също се повлиява благоприятно при третирането му с "Карсил". Лекуваните с препарата болни се възстановяват по-бързо, в сравнение с нелекуваните с него.

Обичайното време за подобрение на състоянието е след около 3 седмици. Положителният ефект при над 78% е потвърден не само клинично, но и чрез биохимични тестове. Препарътът подпомага регенеративните функции на чернодробните клетки след вирусен хепатит В (както и след други заболявания) посредством стимулиране на ядрената полимераза А, в резултат на което се увеличава рибонуклеиновата киселина и протеиновата синтеза на хепатоцитите.

Препаратът упражнява протективно действие и спрямо бъбречната функция и по-специално на мезенгиалните тъканни структури. Изследванията показват, че "Карсил" е традиционно средство за лечение на чернодробна цироза от различен характер, но преди всичко - на алкохолната цироза. Приема се, че препаратът повишава устойчивостта на организма спрямо инфекции и интоксикации, като спомага за възпроизводството на чернодробни клетки, което удължаваживотана болните. Има достатъчно доказателства, че "Карсил" предизвиква разреждане на жлъчката, спомага за разтваряне на жлъчните камъни и улеснява тяхното елиминиране от организма. Прилаган в продължение на около 4 седмици, препаратът води до почти пълно оздравяване.

Едновременно с това той нормализира холестерола и триглицеридите. За съжаление много малко се знае, че "Карсил" е подходящ за лечение на псориазис и поради това не се назначава на пациенти с това упорито заболяване. А е установено, че този препарат потиска левкотриена и подобрява чернодробната функция, като улеснява елиминирането на циркулиращите ендотоксини, които се образуват при псориазиса. Препаратът се намесва в синтезата на цикличния аденозин-монофосфат в кожата на болните, което е в основата на лечебния ефект. Нарушенията във въглехидратната обмяна при диабета провокира т. нар. оксидативен стрес.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана