Помощ - въшки в главата на детето

Помощ - въшки в главата на детето

В училищата и детските градини отново се появиха въшки - малки, безкрили насекоми, които живеят в косата и се хранят с кръв. Женските могат да снесат 200-300 гниди. Те се развиват доста бързо - излюпват се след 7 дни, достигат зрелост след 10 и също започват да снасят. При хранене въшките инжектират слюнка в кожата на главата и това предизвиква раздразнение и силен сърбеж.

Можете да откриете паразитите при щателно преглеждане на косата. Обръщайте специално внимание на областта около тила и ушите. Възрастните въшки се откриват по-лесно при мокра коса. Гнидите стоят на около сантиметър от основата на косъма. За разлика от пърхота те са здраво закрепени и се отстраняват трудно.

Ако в класа на детето ви има въшки, разресвайте косата му два пъти седмично с гребен, потопен в чаша с топла вода, в която сте разтворили оцет или 10 капки масло от чаено дърво.

Старата рецепта с газ, мас (олио) и оцет все още се прилага за унищожаване на паразитите. Необходимо е да смесите равно количество от трите продукта. Главата се намазва и се завива в кърпа. Измива се след 10-ина часа. Разресва се старателно с гъсто гребенче, натопено в топъл оцет. Имайте предвид, че въшките са омаломощени, но не и унищожени. Методът на влажното разресване без използване на мазило също е ефикасен. За него ще са ви нужни повече търпение и време. Косата се измива и щателно, участък по участък, се разресва с фин гребен. След всяко прокарване през косата, проверявайте гребена за въшки и го измивайте с вода. По този начин не могат да се премахнат гнидите, защото те са здраво прикрепени към косъма. Но ако повтаряте процедурата през ден в продължение на две седмици, постепенно ще отстраните всички въшки.

На пазара се предлагат много препарати - шампоани и лосиони. С някои косата трябва да престои 15-30 мин., преди да се измие, с други - поне 8 часа. И в тези случаи се налага разресване кичур по кичур с много гъст грабен. След 7 дни процедурата може да се повтори.

Много е важно да обезпаразитите и дома - дрехи, чаршафи, възгравници, плюшени играчки, гребени, четки и всякакви други предмети, които са били в директен контакт с главата. Изперете ги при температура 60 градуса. Изчистете внимателно къщата и колата с прахосмукачка.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние