Симптоми за атопичния дерматит

Симптоми за атопичния дерматит

Атопичният дерматит е генетично обусловено заболяване с хронично-рецидивиращо протичане. Той се проявява в кърмаческа възраст в около 70% от случаите. Може да изчезне спонтанно на 3, 8 или 15 години. В най-ранна възраст причина за отключване на атопичния дерматит са вирусите, а след това и алергените.

Атопичният симптокомплекс се изразява с кожни промени, склонност към алергични болести и атопична характеропатия. Кожните проблеми най-често са първата изява на заболяването. Кожата е суховата, при по-тежките случаи дори груба. Болните деца не понасят топлина. Ритат, отвиват се нощем и плачат при обличане. Кожата им не "обича" вълна и синтетика, предпочита памук и по-широки дрехи. Малките пациенти не настиват, затова не ги навличайте с дрехи.

Те имат друг проблем - лесно прихващат вирусни инфекции. Ако не посещават детска градина, са много здрави. Особено податливи са момчетата. Съществено значение за общото състояние има и съпровождащият непрекъснат или пристъпно засилващ се сърбеж. Кожата може да реагира и на храни-шоколад, какао, риба, яйца, ядки, пчелен мед, цитрусови и мъхести плодове, ягоди, малини.

По-късното захранване е задължително за тези деца, тъй като намалява риска от алергизиране. В 30-50% от случайте атопичният дермат "върви" с други алергични заболявания - бронхиална астма, алергичен ринит, алергични ларингити, увеличаване на третата сливица, кожни алергии. Страдащите от това заболяване деца са много умни, но с нарушена концентрация на вниманието.

Не могат да се заиграват дълго време и да се съсредоточават. Поведението им е неуравновесено. Хитри и изобретателни, ако не могат да "пробият" при единия родител, успяват да получат от другия това, което искат. Играчките не са най-интересното нещо за тях, предпочитат ключове, кабели, телефони. Особени са като характер правят какво си наумят. Те са самостоятелни, обичат да вземат сами решения и ги отстояват.

Имат изключителна памет-достатъчно е само веднъж да видят някаква вещ, и година по-късно могат да кажат къде точно се намира. Голям инат са, но са невероятно чувствителни и емоционални. Нощем често бълнуват, защото преживяват всичко на сън. Нужно е много търпение и настойчивост при възпитанието и обучението им. 

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Бебе

Хормони

Работа

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Главоболие

Хранене

Упражнения

Сън

Билки

Зеленчуци

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Мотивация

Самочувствие

Психика

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Стареене

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Крака

Зъбен камък

Спорт

Холестерол

Матка

Гадене

Зъбна плака

Диета

Бъбреци

Кръвно налягане

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Зелен чай

Зависимост

Диагностика

Гърч

Безплодие

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Мазнини

Отслабване

Поведение

Самооценка

Безсъние