Как да помирите детето и новия си партньор

Как да помирите детето и новия си партньор

Когато се разбираш чудесно с новия си партньор и искаш час по-скоро да заживеете заедно, трябва да се обърнещ внимание и на един много важен въпрос - дали детето ще може да понесе тази промяна.

Всички тийнейджъри преминават през период на ужасна арогантност, обясняват психолозите. Обикновено той отминава за година-две. Положението обаче може да излезе извън контрол, ако в този момент юношата преживее травмиращо събитие. А всяко дете се притеснява, че ще бъде пренебрегнато, когато родителят му си намери приятел/ка.

Ревността е безспорната причина за подобно поведение. Макар че на теория юношата отхвърля всякаква намеса на майка си или баща си в своя живот, на практика той стои вкопчен в родителя си, защото още не е достатъчно зрял, за да поеме по свой собствен път.

Държи се лошо, за да му се обръща внимание. Не учи достатъчно, защото това е единственият начин да протестира срещу случващото се. Освен това, тъй като в този случай младежът е отглеждан от един родител, той несъзнателно изпитва едипов комплекс към него, независимо от пола му.

Вместо да губите време в празни приказки, се постарайте всячески да показвате на детето си, че носите в сърцето си достатъчно обич и за него, и за новия си партньор. На първо време прекарвайте поне половината от свободното си време само със сина или дъщеря си. Постепенно може да започнете по-често да ги събирате с любимия, но гледайте да не прекалявате. Предложете конкретни занимания - екскурзия, кино, театър, шопинг. Няма нужда да ги карате да водят дълги и задълбочени разговори, щом не се харесват. Постарайте се да ги внедрите в обща компания, например с други ваши роднини или с приятели, които тийнейджърът отдавна познава. Така напрежението ще се размие.

Не бива да се изкушавате да искате любовни съвети от сина или дъщеря си. Не забравяйте, че не сте приятели, а родител и дете. По-добре дайте ясно да се разбере, че няма да се разделите с партньора си. Само така, малко по малко, юношата ще започне да го възприема като част от пейзажа. В бъдеще, когато установи, че любимият ви не е заплаха за него, дори има вероятност двамата да се сприятелят.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Тийнейджър

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Психотерапия

Инфаркт

Училище

Семейство

Диабет

Пикочен мехур

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Страх

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Гадене

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана