Кога мъжа има сериозни намерения

Кога мъжа има сериозни намерения

Обърнете внимание на чувствата и настроението си

Обърнете внимание на чувствата и настроението си

Много често ние не отделяме достатъчно внимание на нашите чувства, смятайки ги за нещо незначително ...

Дишайте дълбоко при паническа атака

Дишайте дълбоко при паническа атака

Състоянието не води до тежки последствия, но при повишена тревожност потърсете психиатър ...

Погледът издава истинските намерения на мъжа, твърдят психолози от Тексаския университет в САЩ. Ако мъжът при първа среща оглежда фигурата на жената, той по-скоро е заинтересован от мимолетна авантюра. Гледа ли обаче лицето й, значи планира дългосрочни отношения. Според учените по лицето мъжете несъзнателно се опитват да оценят плодовитостта на жената, защото именно то дава най-точна информация за възрастта и здравето на жената.

За да потвърдят предположенията си, изследователите провели експеримент. Помолили група студенти да си представят, че ще установят или сериозни отношения, или връзка за една нощ с жена, чиято снимка ще получат. Раздали им снимки, на които с две лепенки били скрити главата и тялото на жената. Студентите можели да махнат само едната лепенка.

52% от търсещите връзка за една нощ се заели жадно да изучават тялото, докато 68% от кандидатите за сериозни отношения разглеждали лицето.

В живота обаче нещата не са толкова прости. След първата среща идва втора, следват още десетки и настъпва момент, когато жената започва да се пита какви са намеренията на партньора и за бъдещето на тяхната връзка. Психолозите посочват 8 признака, по които тя може да установи дали мъжът има сериозни намерения спрямо нея.

Добри знаци

Той все по-често говори в първо лице множествено число. Когато в разговорите с нея, а и с познатите си, редовно употребява "ние", значи открито признава, че вече не се възприема като единак, а съобразява живота и плановете си с друг човек.

Расте времето, което двамата са заедно. Много рядко мъжът посвещава свободните си часове на отношения, които за него нямат значение. Обикновено, когато не държи особено на жената, с която се среща, той гледа да е повече с приятелите, с хобито си, някъде другаде, но без нея.

Предпочита общуването с нея пред общуването с други хора. Този признак следва логично от предишния и когато показва трайна тенденция, той има сериозни намерения. Но внимавайте, дами, ако избраникът ви веднъж или два пъти е отказал на досадния си братовчед да излязат на по бира, това още нищо не означава.

Доверява и се, когато тя ползва някоя от скъпите му играчки. Не става дума за електрическото влакче от детството му, а примерно за компютъра, плейстейшъна, автомобила.

Петият признак за сериозните му намерения е, колкото и невероятно да звучи, първият сериозен скандал. До този момент той е изповядвал мъдрата житейска философия, че не си струва да хаби нерви заради пререкания с жена, която не му е скъпа на сърцето. С нея той никога не би се карал сериозно, просто би и обърнал гръб и би си отишъл. Но първият скандал, завършил с помирение, е вече знак, че той държи на връзката.

Представя я на приятелите си. За него това запознанство е дори по-важно от запознанството и с родителите му. Приятелите са онзи вътрешен кръг, в който мъжът може да се отпусне и да бъде себе си. Допускането и в този затворен клуб означава, че той се доверява на своята избраница и че търси одобрение за своя избор от приятелския кръг.

Допуска я да му помага в някаква работа, независимо дали служебна или домашна. С това показва, че подсъзнателно възприема жената като партньор в живота, с когото ще споделя и трудностите, не само развлеченията.

Гради с нея планове за общо бъдеще и двамата предприемат съместни стъпки за приближаването на това бъдеще. Плановете се отличават от мечтите именно по конкретните практични стъпки за осъществяването им. Ако примерно той и плати сметката в ресторанта, това е просто любезност. Но ако наеме квартира, за да заживеят заедно, дори с уговор- ката, че е само за да се опознаят по-добре, това вече е стъпка в определена посока.

За да разгадаете правилно намеренията на силната си половинка, е добре да обърнете внимание на още някои поведенчески особености и постъпки.

Лоши знаци

Ако например той не бърза да ви запознае с родителите си, не го тълкувайте веднага като знак, че не държи на вас. Възможно е в семейството отношенията да са напрегнати и е много вероятно той да иска да ви предпази от одумванията на своите близки точно защото държи на отношенията ви.

Забележите ли, че когато излизате заедно, той се затваря в себе си, рядко ви поглежда, очите му шарят и често се спират на други жени, това е тревожен сигнал. Той скучае, вашето присъствие му е в тежест, следователно не държи особено на връзката ви. Лош признак е и ако пие алкохол на всяка среща. Или иска просто да се повесели заедно с вас и нищо повече, или пък се опитва да компенсира своята неувереност и да добие смелост да ви вкара в леглото си. И в двата случая се стреми към необвързващи отношения.

Ако често изчезва от хоризонта, не се обажда, не ви кани да излезете, а ако все пак се видите, срещите ви са непредвидени и бързи, значи не ви взема насериозно. Или е женен, или си има много други като вас.

Ако критикува фигурата ви и настоява да промените нещо във външността си, едва ли изпитва истинска любов, а по-скоро само сексуален интерес. Знак за повишено внимание е и ако ви поиска пари назаем - мъжете рядко се обръщат за помощ към жени, на които наистина държат.

Имайте предвид, че зрелостта на мъжа и стремежът му да изгради хармонична връзка се проявяват чрез активната му позиция в отношенията - именно той търси своята избраница, той и звъни по телефона и я кани на срещи, той и предлага помощ, ако тя има проблем, той поема отговорността за нея и за съвместния им живот.

 

Как тийнейджъра да привлече щастието

Как тийнейджъра да привлече щастието

На всеки тийнейджър е омръзнало близки да повтарят, че се намира в най-хубавите години. ...

Екстроверт или интроверт, кой ще е по-успелият в работата

Екстроверт или интроверт, кой ще е по-успелият в работата

Типът личност предсказва професионалния път, доходите, удовлетвореността от работата ...

Професионално щастие по датски

Професионално щастие по датски

Датчаните по-добре от всички успяват да съчетават професионалните и личните си дела. ...

За да оцелее, любовта изкачва 7 стъпала

За да оцелее, любовта изкачва 7 стъпала

Как да преживеете критичните етапи, без да съсипете връзката си ...

Истинската любов може да превъзмогне социалните различия

Истинската любов може да превъзмогне социалните различия

За да запазите чувствата си, дръжте роднините си настрана и преследвайте общи планове ...

Защо момчето не признава за своята приятелка

Защо момчето не признава за своята приятелка

Мъжете трудно се обвързват, още повече, когато са млади. ...

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Стрес

Жени

Тийнейджър

Умора

Депресия

Витамини

Сърце

Имунитет

Любов

Мозък

Рак

Секс

Очи

Родител

Храна

Плодове

Бебе

Хормони

Хранене

Работа

Главоболие

Грип

Дете

Зъб

Отношения

Мед

Сън

Упражнения

Зеленчуци

Билки

Възпитание

Мъж

Инсулт

Рани

Психотерапия

Диабет

Инфаркт

Училище

Имунната система

Пикочен мехур

Семейство

Стави

Кръв

Антиоксиданти

Вируси

Кръвно

Сърбеж

Лице

Мотивация

Самочувствие

Психика

Масаж

Възраст

Влагалище

Венци

Болка

Диета

Гръбначен стълб

Уважение

Пубертет

Страх

Напрежение

Емоция

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Крака

Гръб

Алергия

Температура

Тумор

Стомах

Стареене

Парене

Кал

Кариес

Кръвно налягане

Кашлица

Простата

Зъбен камък

Грижи

Спорт

Маска

Матка

Гадене

Зъбна плака

Холестерол

Бъбреци

Почивка

Компютър

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Приятелство

Море

Зелен чай

Мляко

Настинка

Общуване

Кръвоносен съд

Зависимост

Гърч

Диагностика

Безплодие

Ангина

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести