Бързата реакция е животоспасяваща за исхемичната болест

Бързата реакция е животоспасяваща за исхемичната болест

Много важно за всеки човек е да знае как да реагира при поява на болка и колко часа след появата,а ако близките преценят, че със собствен превоз ще го транспортират по-бързо, отколкото да чакат "Бърза помощ", трябва ли да поемат този риск? Aко повикването и идването на "Бърза помощ" е проблемно, тогава наистина е за предпочитане незабавното транспортиране със собствено превозно средство, като преди това е добре пациентът да постави под езика си нитроглицерин (или да се впръска, ако е под формата на спрей) и да вземе един аспирин и някакъв бета-блокер.

Това е триадата, която се прилага като доболнична намеса. Не е разумно да се чака по-дълго време с наивната надежда, че болката не е свързана със сърцето, а най-вероятно е от простуда, шипове, стомашни проблеми и пр. и ще изчезне от само себе си. Ако не разполага с посочените три медикамента, и обикновен аналгин, седалгин и парацетамол не са за пренебрегване при облекчаване на болката.Тук обаче има едно задължително условие:

ако болката е много силна и е свързана с обща слабост, изпотяване и установено ниско кръвно налягане (под 90 за горното показание),

т.е. има симптоми, които могат да са предвестници за кардиогенен шок, не е уместно да се предприема пътуване със собствен транспорт, а трябва да се информира спешно специализираният екип от "Бърза помощ", разполагащ с реанимобили, оборудвани с нужната техника за оказване на необходимата помощ при транспортирането.

Когато говори за исхемичната болест на сърцето, че споменатите основни проблеми, подходи и данни се изнасят и обсъждат на всички по-големи медицински форуми, включително и на последния кардиологичен конгрес в края на август и началото на септември 2008 г. в Мюнхен, но все повече ударението се измества върху превенцията. Независимо от успехите в лечението, основна остава профилактиката на исхемичната болест на сърцето чрез максимални усилия за преодоляване на рисковите фактори, тъй като тяхното наличие е предпоставка за появата и развитието а е необходимо да се подобрява здравната култура на населението, да се провеждат редовно диспансерни наблюдения и скрининг за онези групи хора, които са застрашени от появата на коронарна болест.

Здравни теми

Деца

Лечение

Кожа

Тийнейджър

Стрес

Умора

Жени

Депресия

Витамини

Любов

Сърце

Рак

Имунитет

Секс

Мозък

Очи

Родител

Храна

Бебе

Работа

Дете

Отношения

Мед

Грип

Хормони

Упражнения

Хранене

Сън

Зъб

Билки

Главоболие

Възпитание

Плодове

Мъж

Рани

Инсулт

Зеленчуци

Инфаркт

Психотерапия

Училище

Семейство

Пикочен мехур

Диабет

Кръв

Имунната система

Вируси

Сърбеж

Антиоксиданти

Мотивация

Кръвно

Психика

Възраст

Влагалище

Болка

Гръбначен стълб

Стави

Уважение

Лице

Пубертет

Инфекции

Зъби

Запек

Око

Повръщане

Масаж

Гръб

Алергия

Стомах

Страх

Температура

Тумор

Напрежение

Парене

Венци

Кал

Кариес

Кашлица

Простата

Самочувствие

Крака

Зъбен камък

Спорт

Матка

Зъбна плака

Стареене

Холестерол

Диета

Емоция

Бъбреци

Компютър

Почивка

Менопауза

Менструация

Бременност

Астма

Целулит

Грижи

Маска

Гадене

Приятелство

Море

Кръвно налягане

Кръвоносен съд

Общуване

Безплодие

Диагностика

Гърч

Зависимост

Хемороиди

Слънце

Яйчници

Ученик

Зачервяване

Безсъние

Бръчки

Болести

Мазнини

Поведение

Самооценка

Рана